Ads by IBU ProTV

Angelina Jolie

1975-06-04

(43 voturi)
10.0/10

Angelina Jolie s-a nascuta pe 4 iunie 1975 sub numele de Angelina Jolie Voight, in Los Angeles, California. Este fiica actorului Jon Voight.   Angelina a debutat in lumea filmului la 5 ani alaturi de parintii ei in comedia lui Hal Ashby , "Lookin' to Get Out". Cand Angelina... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Angelina Jolie

Angelina Jolie s-a nascuta pe 4 iunie 1975 sub numele de Angelina Jolie Voight, in Los Angeles, California. Este fiica actorului Jon Voight.
 


Angelina a debutat in lumea filmului la 5 ani alaturi de parintii ei in comedia lui Hal Ashby , "Lookin' to Get Out". Cand Angelina avea doar 3 ani, parintii ei s-au despartit, iar Angelina  a crescut alaturi de mama ei in Londra, si ulterior in Los Angeles. 

 

La 11 ani, Angelina Jolie s-a mutat in New York unde a invatat la Institutul de Teatru “Lee Strasberg”, iar la 16 ani lucra ca model profesionist. De asemenea, a frecventat cursurile de actorie din cadrul Universitatii  din New York, unde a si jucat in cateva piese.
 

Cariera ei de actrita a inceput abia zece ani mai tarziu in productia cu buget redus “Cyborg 2” (1993). Primul ei rol de succes a fost in filmul “Hackers” (1995). De asemenea a jucat in “George Wallace” (1997), un film biografic in care i-a adus primul Glob de Aur din cariera si o nominalizare la premiile Emmy. Mai tarziu a jucat in “Gia” (1998), si a obtinut Oscarul pentru “Cea mai bun actrita intr-un rol secundar” pentru rolul din drama “Girl, Interrupted” (1999).
 

Jolie a castigat renumele international datorita rolului unei eroine de jocuri video,  Lara Croft in filmul “Lara Croft: Tomb Raider” (2001). Ea a mai jucat in “Original Sin” si “Life or something like it”, “Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life”. In 2004 a jucat in “Taking Lives”,” The Fever”,” Shark Tale”, “Alexander” si ” Sky Captain and world of tomorrow”.

 

A castigat cei mai multi bani cu filmul de actiune-comedie “Mr. & Mrs. Smith” in 2005. In 2006 a jucat in “The Good Sheperd” si” Beowulf”,  iar in 2007 a jucat in ecranizarea romanului scriitoarei “A Mighty Heart” , scris de Mariane Pearl.

 

In 2008 Angelina a jucat in “Wanted”,” Kung Fu Panda” si “The Changeling”, iar in anul 2009 in “Atlas Shrugged” si “The Mercenary: Love and Honor”.

 

In 2010 a jucat in rolul lui Evelyn Salt in filmul “Salt”, precum si in partea a doua a seriei “Kung Fu Panda” in 2011.  Tot in 2011, Angelina Jolie a filmat pentru prima data alaturi de Johnny Depp in "Turistul", insa filmul n-a fost pe gustul criticilor, care i-au oferit note slabe.

 

A fost maritata cu actorii Jonny Lee Miller si Billy Bob Thornton, iar acum are o relatie cu Brad Pitt . Cei doi au devenit unul din cele mai mediatizate cupluri din intreaga lume si au primit porecla “Brangelina”.  Jolie si Pitt au trei copii adoptati, Maddox, Pax, si Zahara precum si trei copii biologici: Shiloh, Vivienne Marchelline si Knox Leon.


 

Frumusetea ei rapitoare si trasaturile puternice i-au atras porecla de "femeia-pisica".A fost desemnata Ambasador al Pacii pentru Inaltul Comisariat pentru Refugiati ai ONU de la Geneva dupa vizitele ei in Sierra Leone, Tanzania si Pakistan (27 august 2001). Ca ambasador al pacii s-a implicat in multe proiecte, cum ar fi vizita in tabara de refugiati de la Tham Hin din Tailanda, in mai 2002, pentru a inspecta conditiile de viata a miilor de refugiati din invecinatul Myanmar. Jolie sustine cauze umanitare in toata lumea si sprijina foarte mult refugiatii cu ajutorul Organizatiei UNHCR.


 

Este in clubul actritelor cu salariu de 20 de milioane de dolari pentru un rol, alaturi de Julia Roberts, Cameron Diaz.
 

A fost numita de revista Esquire "cea mai sexy femeie din lume" in 2004.

 
 


Modifică setările cookies