Ads by IBU ProTV

Brooke Shields

1965-05-31

(2 voturi)
4.5/10

Brooke Christa Shields s-a nascut pe 31 mai 1965, in New York City.  Parintii ei au divortat la cateva luni de la nasterea ei. Tatal ei, Francis Alexander Shields, a fost un om de afaceri si mama ei, Terry Shields a fost actrita si fotomodel. Cand Shields avea cinci zile, mama ei a declarat... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Brooke Shields

Brooke Christa Shields s-a nascut pe 31 mai 1965, in New York City.  Parintii ei au divortat la cateva luni de la nasterea ei. Tatal ei, Francis Alexander Shields, a fost un om de afaceri si mama ei, Terry Shields a fost actrita si fotomodel.

Cand Shields avea cinci zile, mama ei a declarat ca vrea ca fiica ei sa apara in showbiz:  "Ea este cel mai frumos copil si o sa o ajut in cariera ei". A  invatat la scoala de fete New Lincoln School pana in clasa a opta. Shields a absolvit The Dwight-Englewood School in Englewood, New Jersey in 1983.


La 12 ani a jucat rolul unei fetite prostituate in filmul Pretty Baby (1978) intr-un film considerat riscant si controversat care a facut-o un star peste noapte. Acesta a fost urmat de un alt hit, Blue Lagoon (1980). Actrita a aparut intr-o serie de show-uri de televiziune. In 1980, ea a fost cea mai tanara invitata in The Muppet Show. In acelasi timp ea a fost cea mai tanara gazda a emisiunii ABC’s Fridays, un show asemanator cu Saturday Night Live. In 1981, Shields a aparut intr-un episod din serialul de televiziune Friends.


A primit un numar important de premii de-a lungul carierei, cel mai important premiul The People’s Choice din 1981 pana in 1984 pentru categoria Favourite Young Performer. In 1997, ea a fost onorata din nou cu premiul The People’s Choice pentru rolul sau in „Suddenly Susan” (1996). In a doua jumatate a anului 2000, Shields a jucat in seriale precum Nip/Tuck si Two and a Half Men. In 2005, a jucat in doua episoade ale serialului „Blue Lagoon Balls”.  In 2010, Brooke a jucat in comedia The Middle in rolul vecinei Patriciei Heaton, Frankie.


S-a casatorit in 1997 cu jucatorul de tenis Andre Agassi si a fost devastata cand au divortat doi ani mai tarziu. S-a casatorit a doua oara in 2001 cu Chris Henchy. Brooke a urmat tratamente de fertilizare pentru a ramane insarcinata cu fiica lor, Rowan, nascuta in 2003.

In momentul in care a inceput sa sufere de depresie dupa nastere, a hotarat sa-si puna gandurile pe hartie. Cartea „ Down Came the Rain: My Journey Through Postpartum Depression” ofera o perspectiva dura si onesta a experientei ei si a altor femei dupa nastere. Traieste in New York si este cautata pentru filme, show-uri de televiziune si scena.


Fotografii nud cu Brooke, realizate de fotograful Garry Gross, atunci cand Shields avea 10 ani, au fost afisate intr-o galerie de arta din Manhattan in 1998.  Actrita l-a dat in judecata cu cativa ani in urma pe Gross, marturisind cu lacrimi in ochi ca fotografiile au stanjenit-o, dar judecatorii au hotarat ca este in regula ca fotografiile sa fie afisate.

Intre anii 1980 si 1985, a aparut pe coperta a mai mult de 300 de reviste internationale. A  primit  pentru reclama din 1981 la samponul Wella Balsam 1 milion de dolari. Actritele ei preferate sunt Marilyn Monroe si Rita Hayworth.

 

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›