Ads by IBU ProTV

Cate Blanchett

1969-05-14

(1 voturi)
10.0/10

Regizor teatral si actrita, Cate Blanchet s-a nascut in anul 1969 in Australia. A intrat in atentia publicului international interpretand rolul reginei Elisabeta I in filmul cu acelasi nume din 1998. A mai avut roluri importante in trilogia "The Lord of the Rings" si "The Aviator",... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Cate Blanchett

Regizor teatral si actrita, Cate Blanchet s-a nascut in anul 1969 in Australia. A intrat in atentia publicului international interpretand rolul reginei Elisabeta I in filmul cu acelasi nume din 1998. A mai avut roluri importante in trilogia "The Lord of the Rings" si "The Aviator", pentru care a si primit premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar.

In prezent, actrita si sotiul ei, Andrew Upton sunt regizori artistici la Compania de Teatru Sydney. Blanchet este una dintre putinele actrite care se bucura de castigarea a celor mai importante patru premii cinematorgrafice internationale: Oscar, Globul de Aur, BAFTA si SAG.

In portofoliul de actrita al lui Cate mai intra filme precum: "The Man Who Cried", "Heaven", "Babel", "Hot Fuzz" si "I'm Not There".


Modifică setările cookies