Ads by IBU ProTV

Dakota Fanning

23 februarie 1994

(12 voturi)
7.7/10

Dakota Fanning s-a nascut pe 23 februarie 1994 in Conyers, Georgia. Si-a facut debutul ca actrita la varsta de 5 ani intr-o reclama televizata si de atunci a inceput sa primeasca tot felul de roluri in filme. Primul ei rol important a fost in serialul “E.R.”. A primit apoi roluri episodice... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Dakota Fanning

Dakota Fanning s-a nascut pe 23 februarie 1994 in Conyers, Georgia.


Si-a facut debutul ca actrita la varsta de 5 ani intr-o reclama televizata si de atunci a inceput sa primeasca tot felul de roluri in filme. Primul ei rol important a fost in serialul “E.R.”. A primit apoi roluri episodice si in “CSI: Crime Scene Investigation”, “The Practice”, “Spin City”, “Ally McBeal”, “The Ellen Show”.

In 2001, Dakota primeste un rol in “I am Sam”, unde joaca alaturi de Sean Penn. Datorita acestui rol, Fanning a fost nominalizata la prestigiosul Screen Actors Guild Award, devenind astfel cea mai tanara actrita care a fost nominalizata la acest premiu.

Printre filmele in care a mai jucat se numara “Uptown Girls”, “Man on Fire”, “Hide and Seek”, Lilo & Stitch 2”, Nine Lives”, Hounddog”, The Secret Life of Bees”, Winged Creatures”, Coraline”, Push”

Dakota Fanning a jucat in mini-serialul lui Steven Spielberg, castigator al Premiului Emmy, "Taken" si alaturi de Tom Cruise in blockbuster-ul lui Steven Spielberg "Razboiul lumilor/ War of the Worlds".

Saga Twilight a fost un alt moment de glorie al actritei.

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›

Modifică setările cookies