Ads by IBU ProTV

James McAvoy

21 aprilie 1979

(1 voturi)
10.0/10

Majoritatea noilor staruri de la Hollywood sunt baieti de scoala privata, dar nu si James McAvoy. El vine dintr-o familie de muncitori, stie ce inseamna sa fii sarac si nu se lauda cu ascensiunea sa. S-a nascut pe 21 aprilie 1979 in Port Glasgow si pe cand avea 7 ani parintii s-au despartit. Mama... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre James McAvoy

Majoritatea noilor staruri de la Hollywood sunt baieti de scoala privata, dar nu si James McAvoy. El vine dintr-o familie de muncitori, stie ce inseamna sa fii sarac si nu se lauda cu ascensiunea sa.


S-a nascut pe 21 aprilie 1979 in Port Glasgow si pe cand avea 7 ani parintii s-au despartit. Mama sa transporta carucioare, bunicul era macelar si tatal zidar, iar la capitolul finante o ducea destul de greu. De la varsta de 12 ani nu a mai vorbit cu tatal sau. Pana la varsta de 16 ani nu a fost lasat sa iasa singur din casa, dar asta nu l-a afectat.


A devenit cunoscut pentru rolurile din Atonement, Ultimul rege al Scotiei, Cronicile din Narnia: Leul, vrajitoarea si dulapul, Penelope, Wanted, Becoming Jane, si serialul de televiziune britanic Shameless si Early Doors. In 2008 a obtinut prima nominalizare la Globorile de aur cu rolul din Atonement.


A trait intr-un alt mediu decat numele celorlalte vedete de la Hollywood, Robert Pattinson, Andrew Garfield si noul Superman, Henry Cavill, care au frecventat scoli private.


Fratele sau vitreg nu prea se impaca cu legea, el fiind inchis pentru 30 de luni in 2008 dupa ce a amenintat un copil de 14 ani cu un ciocan, in timpul unui jaf. A fost a doua oara cand a intrat la inchisoare


Nu a vrut sa devina actor, ci a vrut sa se alature marinei si mai tarziu sa se faca preot, amandoua oferindu-i o sansa sa scape. Doi profesori din liceu i-au deschis apetitul pentru arta, astfel prima data a cantat intr-o trupa si apoi a primit un rol mic in filmul The Near Room.S-a mutat in Londra in 2003, la scurt timp dupa absolviere si talentele sale au fost observate cu usurinta in thrillerul State of Play. Pe platourile de filmare la Shameless a cunoscut-o pe viitoarea sotie, Anne-Marie Duff, cu care s-a casatorit in octombrie 2006.Impreuna au un copil in varsta de 1 an si traiesc departe de presa in Londra. James este destul de intim cand vine vorba de viata personala si nu prea vorbeste de sotia sa, dar declara ca ea este cea care l-a ajutat sa inteleaga si sa accepte succesul.

 

Stiri relationate

Vezi toate stirile ›

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›

Modifică setările cookies