Ads by IBU ProTV

Kate Winslet

1975-10-05

(10 voturi)
9.9/10

Kate Winslet s-a nascut pe pe 5 octombrie 1975 in Reading, Marea Britanie. Kate a inceput sa studieze teatrul la 11 ani, la scoala de teatru Redroofs. Cariera si-a inceput-o in televiziune, cu un rol in serialul SF pentru copii Dark Season in 1991 realizat de BBC, urmat de filmul TV Anglo-Saxon Attitudes... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Kate Winslet

Kate Winslet s-a nascut pe pe 5 octombrie 1975 in Reading, Marea Britanie. Kate a inceput sa studieze teatrul la 11 ani, la scoala de teatru Redroofs.

Cariera si-a inceput-o in televiziune, cu un rol in serialul SF pentru copii Dark Season in 1991 realizat de BBC, urmat de filmul TV Anglo-Saxon Attitudes in 1992 si un episod in serialul medical Casualty in 1993, de asemenea pentru BBC. Cariera de film a luat amploare in 1994 cand a obtinut rolul principal in productia aclamata de critici a lui Peter Jackson, Heavenly Creatures, avand ca personaj o adolescenta vivace si plina de imaginatie, care isi ajuta cea mai buna prietena sa isi ucida mama deoarece nu le permitea sa fie impreuna.


Rolul a fost urmat de filmul de succes Sense and Sensibility, care a facut-o bine-cunoscuta mai ales in Marea Britanie. Kate a devenit faimoasa in lumea intreaga in 1997, dupa lansarea filmului Titanic. In ciuda succesului din Titanic, ea a continuat sa apara in filme independente si mult mai mici, incluzand Hideous Kinky si Holy Smoke, refuzand rolul principal in comedia romantica Shakespeare in Love pentru a face Hideous Kinky. Din 2000 pana in present, Winslet este nominalizata pentru diferite premii, in urma prestatiei sale in filme precum: Quills (2000), Iris (2001), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004), Finding Neverland (2004), Little Children (2006), The Reader (2008) si Revolutionary Road (2008), Carnage( 2011)

Detine recordul de a fi cea mai tanara actrita care a primit patru nominalizari la Premiile Oscar inainte de a implini 30 de ani pentru rolurile din "Ratiune si simtire", "Titanic", "Iris" si "Eternal Sunshine of the Spotless Mind".
 

Scena in care Leonardo DiCaprio ii schiteaza portretul in Titanic si in care poarta doar celebrul colier la gat  e una iconica pentru cinematografia moderna. Nu e insa deloc singulara in cariera lui Winslet. La “doar” 36 de ani, britanica numita de presa The English Rose (Trandafirul Englez) si  aleasa de revista People in topul celor mai frumosi 50 de oameni din lume are deja o serie interminabila de filme in care si-a dezgolit trupul (Heavenly Creatures, Holy Smoke, Quills, Iris) si cu care a reusit sa-i impresioneze per critici. Cel mai recent succes notat cu Oscar a fost The Reader (2008), iar 4 din cele 6 nominalizari la Oscar din portofoliul ei apartin unor interpretari de personaje care se si dezbraca. I s-a oferit rolul lui Eowyn din Lord of the Rings: The Two Towers (2002), insa l-a refuzat.

Casatorita de doua  ori cu regizorii Jim Threapleton  si Sam Mendes, Kate a primit in 2011 un Emmy pentru cea mai buna actrita cu miniseria HBO Mildred Pierce. Pentru aceasi rol a luat in 2012 Globul de Aur.
 

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›

Modifică setările cookies