Ads by IBU ProTV

Mickey Rourke

(1 voturi)
10.0/10

Mickey Rourke, pe numele sau real Philip Andre Rourke Jr., s-a nascut pe 16 septembrie, in New York.   Dupa ce parintii sau au divortat pe cand el avea doar 6 ani, Mickey Rourke s-a mutat in Florida, alaturi de mama sa. In 1971, a absolvit  Miami Beach Senior Highschool. In adolescenta,... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Mickey Rourke

Mickey Rourke, pe numele sau real Philip Andre Rourke Jr., s-a nascut pe 16 septembrie, in New York.
 
Dupa ce parintii sau au divortat pe cand el avea doar 6 ani, Mickey Rourke s-a mutat in Florida, alaturi de mama sa. In 1971, a absolvit  Miami Beach Senior Highschool.

In adolescenta, Mickey Rourke a fost mai atras de o cariera de sportiv decat de una ca actor, asa ca  a decis sa ia cursuri de autoaparare in cadrul Boys Club of Miami, unde a invatat primele lectii de box si a fost momentul in care a decis ca poate sa mearga mai departe cu sportul.

Intre 1962-1972, Mickey Rourke a castigat 17 meciuri din 20 la categoria de amator in box, toate prin knock-out. Din cauza unor probleme medicale, a fost nevoit sa abandoneze cariera sportiva, la indemnul medicilor.


Dar, dupa cateva alegeri artistice neinspirate, starul american decide in 1991 sa isi reia cariera de boxer, pe care o abandonase in anii '70. A boxat din nou, timp de cinci ani, iesind desfigurat din aceasta perioada mai putin fasta din viata sa.  Actorul a suferit mai multe rani la fata, pentru care a fost supus la mai multe operatii.

Mickey Rourke si-a facut debutul in lumea cinematografica in filmul  "1941", regizat de Steven Spielberg, in care a avut un rol mic. Insa a starnit atentia celor de la Hollywood dupa ce a jucat in "Body Heat", in 1981.


Comparat cu Marlon Brando, gratie rolului Rusty James din "Golanii/ Rumble Fish", actorul american Mickey Rourke a devenit un veritabil sex-simbol la Hollywood in anii 1980, dupa rolul din "9 saptamani si jumatate" (1986).


Si-a facut o revenire spectaculoasa in lumea filmului, la varsta de 56 de ani, o data cu rolul luptatorului profesionist de wrestler din drama "Luptatorul/ The Wrestler", care rezona cu propriul lui traseu din viata si care i-a adus o nominalizare la categoria "cel mai bun actor in rol principal" la cea de-a 81-a gala a premiilor Oscar.

Mickey Rourke a profitat din plin de pe urma nominalizarii sale la Oscar, in 2009, pentru  rolul din "The Wrestler/ Luptatorul", jucand dupa acel rol in multe filme. In ultimii ani, Mickey Rourke a inceput sa apara tot mai des in filme cu succes la box-office ca  The Expendables, filmul lui Sylvester Stallone in care a strans numeroase staruri din filmele de actiune din anii '80, Iron Man 2 sau Immortals.Mickey Rourke are 9 tatuaje, este pasionat de motociclete. Ca boxer, porecla lui  era "El Marielito". Dornic sa devina mai mult decat un boxer amator, Mickey Rourke a imprumutat 400 de dolari de la sora sa si a venit in New York, unde a luat lectii de actorie de la Sandra Seacat, de la Inside Studios Actors
 


A refuzat roluri pentru filme celebre ca "Highlander" (1986), "The Untouchables" (1987) si "Rainman" (1988). In 1990, i s-a oferit rolul lui Butch Coolidge, care a devenit personajul lui Bruce Willis in Pulp Fiction. Si de aceasta data Rourke a fost neinspirat si a refuzat rolul.
 


Modifică setările cookies