Ads by IBU ProTV

Nicolas Cage

1964-01-09

(1 voturi)
10.0/10

Nicholas Kim Cage, supranumit Nick, este un Capricorn nascut pe 7 ianuarie 1964, fiu al lui August Coppola, profesor de literatura, frate al regizorului Francis Ford Coppola. Inca din tinerete, Nicholas si-a schimbat numele in Cage pentru a-si putea cladi o cariera pe propriile puteri. A studiat... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Nicolas Cage

Nicholas Kim Cage, supranumit Nick, este un Capricorn nascut pe 7 ianuarie 1964, fiu al lui August Coppola, profesor de literatura, frate al regizorului Francis Ford Coppola.

Inca din tinerete, Nicholas si-a schimbat numele in Cage pentru a-si putea cladi o cariera pe propriile puteri.

A studiat teatrul la liceul Beverly Hills High. Nu si-a spulberat visele, ci din contra, a vandut popcorn la Teatrul Fairfax gandindu-se ca acela este primul pas catre o cariera cinematografica.

Totusi, a inceput cu rolul unchiului Francis din "Rumble Fish" pentru care a dat o auditie, urmat de "Valley Girl" (1983).

 

A a avut relatii cu actritele cu Jenny Wright, Uma Thurman. Din relatia  cu Christina Fulton, a caror despartire a fost pe cale amiabila, a rezultat primul sau fiul, Weston Cage (1990).

 

Prima casatorie a fost cu Patricia Arquette, a doua cu Lisa Marie Presley iar cea din urma, cu Alice Kim, cu care este si in prezent si care i-a daruit un copil.

Nicolas Cage are este jumatate italian si jumatate german.

Numele de scena provine dintr-o carte comica, Luke Cage, primul supererou de culoare.

A cerut-o in casatorie pe prima sotie, Patricia Arquette din prima zi in care a cunoscut-o. Patricia a refuzat si au trecut ani de zile pana s-au casatorit.

Filmul "Wild at Heart" (1990) prezinta numele sau in doua variante, ambele acceptate, Nicholas Cage si Nicolas Cage.

In 1998 a fost clasat pe locul 37 in topul "Celor mai influenti 100 oameni de la Hollywood".

Varul sau, Robert Schwartzman si-a adaugat la sfarsitul numelui, "Cage" datorita influentei lui Nicolas.

O nominalizare la Oscar  nu este floare la ureche pentru Nicolas, el luptandu-se pentru titlul de cele mai multe personaje jucate intr-un film, in "Adaptation" (2002) jucand doua personaje, Donald si Charlie. Lee Marvin este singurul care a reusit sa isi revendice acest titlul. Tot pentru "Adaptation", o punere in scena dupa cartea lui Susan Orleans, in care a jucat alaturi de Meryl Streep a primit o nominalizare la Globurile de Aur, premiile BAFTA, SAG si Oscar.

"Vampire's Kiss" (1998) l-a adus in fata unei mari provocari, caci a fost nevoit sa manance un gandac viu. Nicolas declara ca au fost nevoie de trei duble pentru ca  niciun muschi din corpul sau nu era dispus sa il accepte.

Este un mare fan al fostului sau socru, Elvis Presley. De aceea, in "Wild at Heart" (1990) a interpretat melodia "Love me".

Nicolas considera ca al doilea nume al sau este "Blue".

Dupa o auditie in studio si o interpretare groaznica, nu a reusit sa intre in "Fast Times at Ridgemont High" (1982). La momentul respectiv avea 17 ani si nu se putea compara cu alti actori din bransa.

O alta auditie care nu a fost de bun augur a avut loc pentru "Risky Business" (1983), insa, la adus in atentia publicului pe Tom Cruise.

Din toate castigurile sale, in 2006, a donat doua milioane de dolari pentru copiii soldatilor.

Si-a castigat toate drepturile pentru originalul "The Courtship of Eddie's Father" (1963) dupa ce l-a cumparat de la Ted Turner cu intentia de a-l transforma intr-un film.

Cand Nicolas a fost arestat fara probe in New Orleans, pentu violenta impotriva sotiei sale, Alice, a fost nevoit sa plateasca o cautiune de 11.000 de dolari, bani achitati de Duane Chapman.

In ciuda faptului ca in filmul "Peggy Sue Got Married" a jucat rolul tatalui, Cage este mai mare cu un an decat Helen Hunt.

Filemele sale favorite sunt "East of Eden" (1955), "A Streetcar Named Desire" (1951), "A Space Odyssey" (1968), "A Clockwork Orange" (1971) si "The Wizard of Oz" (1939).

In 1995 a castigat premiul Oscar pentru "Cel mai bun actor" pentru rolul unui scriitor alcoolic.

31 iulie 1998 este ziua data la care a primit o stea pe bulevardul celebritatilor.

Alaturi de Nicole Kidman a jucat in "Trespass" (2011). Printre alte filme care l-au facut cunoscut se numara "Gone in 60 Seconds" (2000), National Treasure" (2004), "The Sorcerer's Apprentice" (2010)


Modifică setările cookies