Ads by IBU ProTV

Richard Gere

1949-08-31

(0 voturi)
0.0/10

S-a nascut la 31 august 1949 in Philadelphia. Desi a primit bursa pentru a studia filosofia, a renuntat dupa doi ani la facultate pentru ca isi dorea sa joace. A inceput prin a juca teatru, dar, pentru ca a fost apreciat si premiat, ofertele pentru marele ecran nu au intaziat sa apara. Primul sau rol... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Richard Gere

S-a nascut la 31 august 1949 in Philadelphia. Desi a primit bursa pentru a studia filosofia, a renuntat dupa doi ani la facultate pentru ca isi dorea sa joace.

A inceput prin a juca teatru, dar, pentru ca a fost apreciat si premiat, ofertele pentru marele ecran nu au intaziat sa apara. Primul sau rol mai important a fost in 1977, in filmul “Looking for Mr. Goodbar”, iar trei ani mai tarziu, devenea celebru datorita filmului “American Gigolo”.

A jucat, de-a lungul anilor ’80, in mai multe filme de succes, printre care “An Officer and a Gentleman”, “ The Cotton Club” sau “King David”, iar in 1990 a jucat alaturi de Julia Roberts in celebrul “Pretty Woman”.

S-a convertiti la budism si este un sustinator infocat al lui Dalai Lama si al Miscarii Independente din Tibet, motiv pentru care i s-a interzis sa mai intre pe teritoriul Chinei.


Modifică setările cookies