Ads by IBU ProTV

Ryan Gosling

(11 voturi)
10.0/10

Ryan Gosling s-a nascut pe 12 noiembrie 1980, in Londra, Ontario, fiind al doilea copil al lui Thomas si am Donnei Gosling. Familia Gosling s-a mutat in Cornwall, Ontario, unde Ryan a fost crescut si educat la domiciliu de catre mama sa. Ryan a urmat Cornwall Collegiate and Vocational High School din... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Ryan Gosling

Ryan Gosling s-a nascut pe 12 noiembrie 1980, in Londra, Ontario, fiind al doilea copil al lui Thomas si am Donnei Gosling. Familia Gosling s-a mutat in Cornwall, Ontario, unde Ryan a fost crescut si educat la domiciliu de catre mama sa. Ryan a urmat Cornwall Collegiate and Vocational High School din Cornwall, unde a excelat in drama si arte fine. Apoi familia s-a mutat din nou in Burlington. Ontario, unde Ryan a urmat Lester B. Pearson High School in Burlington, Ontario.

 

Ryan a participat pentru prima data in calitate de cantaret la un concurs de talente cu sora lui mai mare Mandi. El a fost la o auditie deschisa in Montreal pentru serialul de televiziune “The Mickey Mouse Club” (“MMC (1989)) in ianuarie 1993 si a invins 17000 de alti actori aspiranti la o reclama in spectacol. Timp de doi ani, cat a durat aparitia la “MMC”, el a trait cu familia co-starului Justin Timberlake. 


Desi nu a primit o pregatire formala pentru actorie, dupa “MMC”, Gosling a facut urmatorul pas catre o cariera in actorie, aparand in serialul de televiziune “Young Hercules” (1998) si “Breaking High” (1997), precum si in filmele “The Slaughter Rule” (2002), Murder by Numbers (2002), si Remember the Titans (2000).

 

A atras pentru prima data atentia criticilor cu interpretarea rolului sau de  evreu neo-nazist in controversatul film “The Believer” (2001), care a castigat Marele Premiu al Juriului in 2001 la Sundance Film Festival. El a fost distribuit de scenaristul si regizorul Henry Bean, care a crezut ca educatia stricta a lui Gosling il va face sa inteleaga mai bine caracterul lui Danny, a carui obsesie pentru iudaism se transforma in ura. Gosling a fost nominalizat pentru Independent Spirit Award ca Best Male Lead in 2002 pentru acest rol si a castigat Premiul Golden Aries, oferit de Russian Guild of Film Critics.

 


Dupa ce a aparut in The Notebook/Jurnalul  in 2004, Goling a fost numit unul dintre  dintre cei mai fierbinti 50 de  burlaci de catre People Magazine. Mai mult, a fost numit Steaua de Maine la conventia expozantilor de film Show West.


Gosling a ajuns la rezultate incredibile in “Half Nelson" (2006), care i-a adus nominalizarea  la Oscar pentru Cel mai bun actor.  Intr-un timp scurt, a ajuns sa fie numit  drept unul dintre cei mai buni actori ai generatiei sale.
El a jucat alaturi de Anthony Hopkins in Fracture (2007).  Intial, a refuzat rolul, dar s-a razgandit in cele din urma cand Hopkins a semnat contractul, marturisind ca :” El este un maestru si este important sa vezi maestrii la munca.”
 

Dupa o absenta de trei ani de pe marele ecran, Gosling a jucat in cinci filme inportante in 2010 si 2011, marturisind ca nu a mai avut niciodata atata energie.


In 2010 a jucat alaturi de Michelle Williams in debutul regizoral al lui Derek Cianfrance, Blue Valentine. Ryan a fost nominalizat la Globul de Aur pentru Cel mai bun actor  intr-o drama. In 2011 a aparut in primul sau rol de comedie in Crazy, Stupid, Love.


Ryan a fost luat din scoala primara si educat acasa de catre mama sa din cauza abuzurilor constante din partea altor elevi. In scoala, porecla lui era Trouble. Filmul favorit este La est de Eden (1955).

A fost intr-o relatie cu Sandra Bullock, intalnind-o pe platourile de filmare pentru Murder by Numbers(2002). A construit masa de bucatarie aparuta in The Notebook (2004) in timp ce se pregatea pentru rolul lui Noah.


A avut o relatie cu Rachel McAdams de doua ori, intalnind-o pe platourile de la filmarea filmului The Notebook. Prima despartire a avut loc in iulie 2007, dupa 2 ani de relatie, dar cuplul s-a impacat in august 2008 si s-au despartit definitiv dupa 4 luni, in noiembrie 2008.