Ads by IBU ProTV

Sylvester Stallone

1946-7-6

(1 voturi)
10.0/10

Sylvester Gardenzio Stallone alias Sylvester Stallone, s-a nascut la data de 6 iulie 1946 in New York, SUA. Sylvester a devenit unul dintre cei mai bine platiti actori insa este cunoscut si ca scenarist si regizor.   Stallone a studiat la Colegiul American-Elvetian si la Universitatea din Miami.... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Sylvester Stallone

Sylvester Gardenzio Stallone alias Sylvester Stallone, s-a nascut la data de 6 iulie 1946 in New York, SUA. Sylvester a devenit unul dintre cei mai bine platiti actori insa este cunoscut si ca scenarist si regizor.
 

Stallone a studiat la Colegiul American-Elvetian si la Universitatea din Miami. A obtinut roluri mici in filme ca The Party at Kitty and Stud's (1970), Klute (1971) si Bananas (1971).Stallone a facut primii pasi in cariera sa ca scenarist, dupa ce a scris povestea unui luptator necunoscut caruia i se da oportunitatea sa participe la un titlu cu greutate in lumea luptelor. Rocky (1976) a devenit o legenda, primind zece nominalizari la Oscar. Dupa Rocky, a facut script-urile pentru F.I.S.T (1978), apoi Rocky II (1979). 
 

Al doilea film Rocky nu a fost la fel de bine cotat ca primul, iar dupa el Stallone a avut parte de doua esecuri Nighthawks (1981) and Victory (1981). In 1982 apare Rocky III, dupa care Sylvester se intoarce la actorie. 3 ani mai tarziu s-a lansat si al patrulea film din seria Rocky (1985) insa gradul ridicat de violenta fata de filmele anterioare ii neumultumeste pe fani.In acelasi an in care apare Rocky III, se lanseaza si filmul  First Blood, dupa cartea lui David Morrell, in care rolul principal, Rambo, este jucat de Sylvester. Actorul ajuta si la crearea scenariului. Filmul a fost un real succes si a deschis o noua serie de discutii despre razboiul din Vietnam.Filmul a fost difuzat in toata lumea, avand incasari uriase. A urmat Rambo: First Blood Part II (1985) care a provocat chiar mai multe comentarii cu privire la Vietnam si presupusii prizonierii americani care apar in film. Cu toate acestea, filmul a avut succes si a produs incasari foarte mari. Stallone este vazut, dupa film, ca unul dintre cei mai puternici actori de la Hollywood.
 


Sly a fost casatorit de trei ori, cu Sasha Czack cu care are doi copii, apoi divorteaza de aceasta si se casatoreste cu Brigitte Nielsen, de care divorteaza in 1987, urmand sa se casatoreasca cu Jennifer Flavin cu care are trei copii. Picteaza in timpul liber. Leonardo Da Vinci este eroul lui, considerand ca acesta este un geniu al picturii. Impreuna cu Bruce Willis si Arnold Schwarzenegger, a fost actionar al lantului de restaurante Planet Hollywood.
 

 

Sylvester i-a dat in judecata pe scriitorul Peter "Taki" Theodoracopulos si revista britanica "The Spectator" in 1991, pentru ca acesta a sugerat in revista ca executiile lui Sylvester in filme sunt neadevarate si ipocrite. A castigat procesul.
 

A fost dat in judecata de modelul Margie Carr, aceasta sustine ca el a incercat sa o forteze sa aiba relatii intime.

Stallone isi uraste prenumele.

A primit o distinctie pentru aparitia in trei filme din top 100 cele mai groaznice dar placute filme din istorie: Provocarea (1984), Rambo: First Blood Part II (1985)) si The Specialist (1994).
   
A castigat zece premii Zmeura de Aur, pentru cel mai prost actor pentru filmele Provocarea (1984), Rambo: First Blood Part II (1985) si Rocky IV (1985), Stop! Or My Mom Will Shoot (1992), Rambo III (1988), Spy Kids 3-D: Game Over (2003) si pentru cel mai prost regizor pentru Rocky IV (1985), cel mai prost scenariu pentru Rambo: First Blood Part II (1985) si The Specialist (1994).

In 2005 a inaugurat propria revista, Sly, care apare in fiecare luna si are majoritatea articolelor scrise de el. Se intervieveaza singur pentru revista sa.

In 1986 presedintele Ronald Reagan il invita la Casa Alba dupa succesul pe care l-a avut filmul Rambo: First Blood Part II (1985). Este unul dintre actorii favoriti ai presedintelui George W. Bush.

A primit o stea pe celebrul Hollywood Walk of Fame de la Hollywood.

A refuzat rolurile lui Christopher Reeve's in Superman (1978), lui Jon Voight's in Coming Home (1978), lui Eddie Murphy in Beverly Hills Cop (1984), lui Harrison Ford in Witness (1985),lui Bruce Willis in Greu de ucis (1988) si Pulp Fiction (1994), lui John Travolta in Fata in fata (1997), lui Samuel L. Jackson in Regula jocului (2000), si lui Kurt Russell in Death Proof (2007).
   
 

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›

Modifică setările cookies