Ads by IBU ProTV

Taylor Lautner

1992-02-11

(61 voturi)
8.9/10

Taylor Lautner Daniel s-a nascut pe 11 februarie 1992,  in Grand Rapids, Michigan, avandu-i ca parinti pe Deborah si Daniel Lautner. El si sora sa mai mica Makena au fost crescuti intr-o gospodarie romano-catolica din Hudsonville, Michigan. La varsta de sase ani, Taylor a inceput sa studieze... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Taylor Lautner

Taylor Lautner Daniel s-a nascut pe 11 februarie 1992,  in Grand Rapids, Michigan, avandu-i ca parinti pe Deborah si Daniel Lautner.


El si sora sa mai mica Makena au fost crescuti intr-o gospodarie romano-catolica din Hudsonville, Michigan. La varsta de sase ani, Taylor a inceput sa studieze artele martiale la Fabiano’s Karate School si s-a remarcat prin talentul lui unic si natural pentru sport.

El a fost invitat apoi sa se antreneze cu campionul la karate Michael Chaturantabut (aka Mike Chat) si la varsta de opt ani a reprezentat SUA  la The World Karate Association unde a devenit campion la Junior World Forms and Weapons, castigand trei medalii de aur. In 2003, Taylor a continuat sa infloreasca in circuitul de arte martiale s-a clasat pe locul intai din lume la NASKA Belt Open Forms, Musical Weapons, Traditional Weapons  si Traditional Forms si la varsta de 12 ani, el a devenit de 3 ori campion Junior World.

Pe lnaga iubirea sa pentru artele martiale, Taylor a dezvoltat rapid o pasiune  pentru actorie cand instructorul sau de arte martiale, care era implicat in show business, l-a incurajat sa se duca la auditii pentru o aparitie de scurta durata intr-o reclama la Burger King. Desi nu a avut success, i-a placut experienta si le-a spus parintilor ca el vrea sa urmeze o cariera in actorie.

In curand, intreaga familie a inceput sa faca drumuri dus intors intre casa din Michigan si California, astfel incat Taylor sa poata merge la auditii pentru roluri.

Odata ce Taylor s-a mutat cu familia sa in Los Angeles, s-a gasit castigand din ce in ce mai multe roluri mici. A obtinut mai multe roluri in show-urile de televiziune, precum “My Wife and Chids” (2001), “Summerland” (2004), si “The Bernie Mac Show” (2001). Taylor a inceput sa aiba succes si in filme. In 2005, el a primit rolul lui Sharkboy in The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3D. Cu toate acestea, exista un rol unic, care i-a schimbat in cele din urma viata lui Taylor. In 2008, Taylor a dat auditii pentru rolul iconic de varcolac Jacob Black in filmul Twilight (2008/I). Odata cu succesul brusc si neasteptat al filmului, Taylor, impreuna cu colegii de distributie Robert Pattinson si Kristen Steward, a fost propulsat intr-o lume care i-a schimbat pentru totdeauna viata si cariera.


Taylor a continuat sa-l infatiseze pe Jacob Black in urmatoarele adaptari ale filmului Twilight Saga si sa se ramifice si in alte roluri si  filme, cum ar fi comedia romantica Ziua indragostitilor (2010/I), precum si in filme de actiune imbinate cu thriller, Abduction (2011). Taylor a devenit rapid unul dintre cele mai renumiti, talentati si de succces tineri.


El este un mare fan al sportului, mai ales fotbal. Sustine Universitatea din Texas Longhorns, Universitatea din Michigan Wolverines si atletii profesionisti NFL: Brett Favre, Tom Brady si Jerry Rice.Taylor a inceput pregatirea pentru rolul din New Moon (2009) a doua zi dupa ce a terminat de filmat pentru Twilight (2008/I), iar transformarea lui trebuia sa fie una drastica. A luat in greutate aproximativ 30 de kilograme, pentru ca asa ii promisese regizorului.


Taylor a devenit prieten apropiat cu co-starul Twilight Edi Gathegi, atunci cand au inceput sa se antreneze impreuna dupa terminarea filmarilor. A fost numit pe locul intai in Access Hollywood in "Topul abdomenelor de la Hollywood" si a fost numit de revista People Magazine unul dintre cei mai frumosi o suta oameni din 2009.

Are descendenta germana, franceza, olandeza si americana si ii place trupa Kings of Leon.Printre actorii lui preferati se numara: Tom Cruise, Denzel Washington, Brad Pitt si Matt Damon.


 


Modifică setările cookies