Ads by IBU ProTV

Viggo Mortensen

1958-10-20

(2 voturi)
10.0/10

Viggo Mortensen s-a nascut pe 20 octombrie in Manhattan, New York. Cu un tata danez si o mama americana, Viggo a calatorit mult in copilarie, in Venezuela, Argentina sau Danemarca. Dupa divortul parintilor s-a stabilit in New York unde a studiat actoria cu Warren Robertson. Are doi frati mai mici:... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›
0/10
0/10

Despre Viggo Mortensen

Viggo Mortensen s-a nascut pe 20 octombrie in Manhattan, New York. Cu un tata danez si o mama americana, Viggo a calatorit mult in copilarie, in Venezuela, Argentina sau Danemarca. Dupa divortul parintilor s-a stabilit in New York unde a studiat actoria cu Warren Robertson.

Are doi frati mai mici: Charles si Walter iar in adolescenta s-a remarcat ca un bun elev, scria poezii si picta si era un foarte bun sportiv. In 1976, a terminat St. Lawrence University in Canton dupa carea plecat in Danemarca unde a inceput sa scrie povestiri si poezii intretinandu-se cu joburi modeste: printre care si cea de vanzatori de flori. S-a intors la New York pentru a fi alaturi de prietena lui visand la o mare dragoste si la o cariera ca scriitor. Nu a avut parte de niciuna insa.

Si-a finantat cursurile de actorie lucrand ca ospatar iar 3 ani mai tarziu si-a facut i-a facut debutul destul de modest in lumea filmului cu „Witness”.

Doi ani mai tarziu se muta la Los Angeles si juca in „Have You Say Your Prayer Today?” unde a cunoscut-o pe cea care i-a devenit sotie, Exene Cervenka, colega de platou. Au si un fiu impreuna, dar dupa 11 ani de casatorie au divortat. In 1999 a primt un telefon in legatura cu un film despre care nu stia nimic: nu voia sa accepte rolul din Lord of The Rings pentru ca l-ar fi tinut departe mult timp de fiul sau, insa cartile si baiatul sau l-au convins sa o faca.


Si-a dobandit celebritatea dupa interpretarea rolului Aragorn din trilogia "Stapanul inelelor", in regia lui Peter Jackson. Dupa acest imens succes de casa, actorul a jucat in "Hidalgo si Oceanul de Foc" (2004), de Joe Johnston, "Umbrele Trecutului/ A History of Violence" (2005), de David Cronenberg, in " Eastern Promises" (2007), in regia aceluiasi David Cronenberg, si in adaptarea cinematografica a romanului "The Road" (2009) al scriitorului Cormac McCarthy, in regia lui John Hillcoat.


A scris o carte de poezii - Ten Last Night – inainte de a ajunge celebru, vorbeste fluent 4 limbi: engleza, fraceza, daneza si spaniola si se descurca cu alte doua: suedeza si norvegiana. Este pasionat din tinerete de fotografie iar in urma cu cativa ani a avut si o expozitie. Activitatea sa culturala nu se opreste aici: a lansat 3 CD-uri cu muzica jazz. Trade-markul sau este cicatricea de pe buza superioara pe care si-a facut-o intr-un gard de sarma ghimpata dupa o petrecere de Halloween. In 2007 revista Elle l-a ales in tolul celor mai sexy 15 barbati.

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›

Modifică setările cookies