Ads by IBU ProTV

Contact (1997)

Contact

AP
Drama
150 minute
(3 voturi)
8.0/10

Regizor: Robert Zemeckis

Scenariu: Carl Sagan (1934–1996)

Cu: Jodie Foster , Matthew McConaughey, Tom Skerritt

Casa de productie: Warner Bros. Pictures

Sinopsis: Filmul se bazeaza pe nuvela cu acelasi nume scrisa de Carl Sagan si este povestea unei legaturi inedite...

Sinopsis

Filmul se bazeaza pe nuvela cu acelasi nume scrisa de Carl Sagan si este povestea unei legaturi inedite pe care o pamanteana reuseste sa o stabileasca cu lumea extraterestrilor.


Doctor Eleanor Arroway, interpretata fermecator de Jodie Foster, primeste un semnal inteligent din partea extraterestrilor. Fiind o vestita femeie de stiinta, Eleanor impreuna cu alti colegi de breasla descifreaza mesajul simpaticilor ocupanti ai spatiului transmit pamantenilor ca ar fi bine sa construiasca o masina prin care sa poata comunica cele doua lumi.

Desigur, aceasta ciudatenie din viata lui Eleanor o inspaimanta putin oricat ar fi ea de curajoasa. Este pusa intr-o mare dificultate, deoarece are de ales intre a-si trai mai departe linistita viata sau a risca si sa intre in contact cu extraterestrii.

Sugestia extraterestrilor este foarte importanta pentru siguranta planetei, masinaria propusa putand oricand sa condamne planeta fie la un dezastru, fie la o ciudata stare total nepotrivita pamantenilor.
Actiunea prezinta calatoria oamenilor spre inima universului.

Dupa ani de cercetari, Eleanor reuseste sa gaseasca o dovada a existentei extraterestilor, deci nu poate irosi aceasta posibila incununare a carierei sale stiintifice. Cu numeroase nominalizari la premii pentru cel mai bun film si pentru cea mai buna actrita, “Contact” este o impresionanta poveste despre fiinta umana care aspira la cunoasterea universului cu toate enigmele si ciudateniile sale.

Jodie Foster a reusit sa castige Premiul Rembrandt pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal. Personajul Eleanor este plin de talent, profunzime si dorinta de depasire a fiintei si a spatiului pamantean, asemeni omului care-l interpreteaza.

Actori

Vezi toti actorii ›
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Tom Skerritt
Tom Skerritt
Jena Malone
Jena Malone