Ads by IBU ProTV

Floarea desertului (2009)

Desert Flower

15
Drama, Biografic
120 minute
(3 voturi)
8.5/10

Regizor: Sherry Horman

Scenariu: Waris Dirie

Cu: Liya Kebede, Sally Hawkins (I), Craig Parkinson

Casa de productie: Desert Flower Filmproductions

Sinopsis: Cine si-ar putea imagina ca o servitoare de culoare din Somalia va invinge orice bariera in calea ei si...

Sinopsis

Cine si-ar putea imagina ca o servitoare de culoare din Somalia va invinge orice bariera in calea ei si va ajunge reprezentant al Natiunilor Unite, luptand pentru cauze nobile?

"Floarea desertului/Desert Flower" este povestea lui Waris Dirie (Liya Kebede), o tanara somaleza care are puterea sa isi infrunte destinul si sa isi depaseasca limitele ca sa ajunga cat mai sus, parasind lumea infioratoare si saraca in care traieste.

Provenita dintr-o familie de crescatori de capre din Somalia, Waris are un destin cu totul aparte. Din desertul Africii de Nord, ea va ajunge pe copertele celor mai prestigioase reviste de moda. Iar drumul vietii ei nu se va incheia aici. La 13 ani, fetita  a reusit sa fuga de un maritis fortat, fetita a ratacit prin desert pana a ajuns in Mogadishu. Rudele au decis sa o trimita in Londra, pentru a deveni servitoare la ambasada Somaliei, locul unde va invata sa citeasca si sa scrie.

O data cu venirea in Londra, viata ei se va schimba complet, destinul pregatindu-i surprize majore: va deveni un model de succes, iar la 38 de ani va fi una dintre cele mai apreciate femei de culoare din Congresul Natiunilor Unite, ce va lupta impotriva circumciziei, ea fiind una dintre victimele acestei interventii.

"Floarea desertului" este un film autobiografic, regizat de Sherry Horman.

Actori

Vezi toti actorii ›
Liya Kebede
Liya Kebede
Sally Hawkins
(I)
Sally Hawkins (I)
Craig Parkinson
Craig Parkinson
Meera Syal
Meera Syal

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›