Ads by IBU ProTV

Habemus Papam (2011)

Habemus Papam

AG
Drama
102 minute
(7 voturi)
4.6/10

Regizor: Nanni

Scenariu: Francesco Piccolo

Cu: Michel Piccoli, Nanni, Jerzy Stuhr

Casa de productie: Sacher Film

Sinopsis: Noul Papa, proaspat ales, pare sa nu poata duce greutatea noii responsabilitati. Frica? Depresie? Consilierii...

Sinopsis

Noul Papa, proaspat ales, pare sa nu poata duce greutatea noii responsabilitati. Frica? Depresie? Consilierii papali nu il pot convinge ca el este omul potrivit si apeleaza la un psihanalist celebru, dar ateu.

Printre cele mai amuzante momente ale filmului este cel in care sedinta de terapie are loc in prezenta tuturor membrilor Conclavului, desi ar trebui sa fie un moment doar pentru pacient si psihoterapeutul sau.

"Este o poveste inventata: filmul meu este despre Vaticanul meu, despre Conclavul meu, despre cardinalii mei", spunea Nanni Moretti la Cannes, precizand ca filmul respecta etapele procesului alegerii Papei, insa constructia din jurul lor e fictiune.

In rolul principal, spectatorii il vor vedea pe celebrul actor Michel Piccoli (85 de ani), cunoscut din filme ca "Dispretul", "Farmecul discret al burgheziei" sau "Marea crapelnita".

Regizorul are si el un rol in film, cel al psihanalistului adus special la Vatican pentru a trata angoasa noului Papa. "Habemus Papam" sunt cele doua cuvinte strigate de la balconul bazilicii "Sf. Petru" din Roma care anunta alegerea unui nou conducator al Bisericii Catolice.

Actori

Vezi toti actorii ›
Michel Piccoli
Michel Piccoli
Nanni
Nanni
Jerzy Stuhr
Jerzy Stuhr
Renato Scarpa
(I)
Renato Scarpa (I)

Stiri relationate

Vezi toate stirile ›

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›

Modifică setările cookies