Ads by IBU ProTV

Moneyball: Arta de a invinge (2011)

Moneyball

AG
(17 voturi)
8.7/10

Regizor: Bennett Miller

Scenariu: Aaron Sorkin

Cu: Brad Pitt , Robin Wright (V), Jonah Hill

Casa de productie: Michael De Luca Productions

Sinopsis: Moneyball este inspirat dintr-o poveste adevarata - aceea a fostului jucator de baseball Billy Beane (interpretat...

Sinopsis

Moneyball este inspirat dintr-o poveste adevarata - aceea a fostului jucator de baseball Billy Beane (interpretat de Brad Pitt) - care, nereusind sa fie cel mai bun pe teren conform propriei stachete, renunta si devine manager al echipei Oakland Athletics.


Insa in campionatul din 2002, Billy se confrunta cu o situatie foarte problematica: cei mai buni jucatori parasesc echipa, atrasi de salariile oferite de marile cluburi. Jucatorii care raman sunt nevoiti sa se multumeasca cu o treime din salariu. Dar Billy este ambitios si hotarat sa castige campionatul.


Pentru a-si completa echipa, el apeleaza la Peter Brand (interpretat de Jonah Hill), un tanar economist istet, educat la Yale. Impreuna, ei aplica o metoda total neconventionala in lumea baseball-ului: formarea unei echipe cu ajutorul statisticii si a calculatorului.


Astfel, ei descopera jucatori extrem de talentati, dar care fusesera ignorati sau respinsi de alte cluburi pe motiv ca nu mai sunt foarte tineri, ca au un caracter dificil sau ca au fost accidentati pe teren. Demersurile lui Billy si Peter contrariaza si irita pe toata lumea - incepand cu "vechea garda" a baseball-ului si terminand cu mass-media si fanii echipei. Insa, in cele din urma, experimentul va fi incununat de succes si va revolutiona acest sport.

Actori

Vezi toti actorii ›
Robin Wright
(V)
Robin Wright (V)

	Jonah Hill
Jonah Hill
Philip Seymour Hoffman
Philip Seymour Hoffman

Stiri relationate

Vezi toate stirile ›

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›

Modifică setările cookies