Ads by IBU ProTV

Artistul (2011)

The Artist

AG
Romantic
100 minute
(22 voturi)
8.4/10

Regizor: Michel Hazanavicius

Cu: John Goodman (I), Missi Pyle, Penelope Ann Miller

Casa de productie: La Petite Reine

Sinopsis: The Artist este un film realizat in alb-negru, al carui subiect trateaza tranzitia de la filmele mute...

Sinopsis

The Artist este un film realizat in alb-negru, al carui subiect trateaza tranzitia de la filmele mute la cele vorbite, la sfarsitul anilor 1920, la Hollywood, si implicatiile pe care le are aceasta schimbare asupra vietii unui actor de film.


In aceasta drama romantica, doi actori - interpretati de Jean Dujardin si Berenice Bejo - se gasesc in acest context la capetele opuse ale carierei - a lui incepe sa coboare, iar a ei incepe sa straluceasca.


George Valentin (Jean Dujardin) este  o vedeta a filmului mut, lovita dur de schimbarile din industria cinematografica, atunci cand apare sunetul. Pe masura ce filmele sonore castiga teren, celebritatea lui scade, iar Valentino isi pierde tot succesul, traind doar din gloria trecuta.


El se indragosteste de Peppy Miller (Berenice Bejo), una dintre cele mai mari fane ale sale, o actrita care porneste de jos si ajunge unul dintre cele mai mari staruri hollywoodiene.
 

The Artist, regizat de francezul Michel Hazanavicius a castigat 3 Globuri de Aur si a primit 10 nominalizari la Oscar, 10 la premiile Cesar si 12 la premiile BAFTA.

Actori

Vezi toti actorii ›
John Goodman
(I)
John Goodman (I)
Missi Pyle
Missi Pyle
Penelope Ann Miller
Penelope Ann Miller
James Cromwell
(I)
James Cromwell (I)

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›

Modifică setările cookies