Ads by IBU ProTV

The Hunger Games/ Jocurile Foamei (2012)

The Hunger Games

AG
(82 voturi)
9.8/10

Regizor: Gary Ross (I)

Scenariu: Suzanne Collins (III), Billy Ray (I)

Cu: Liam Hemsworth , Jennifer Lawrence , Elizabeth Banks (II)

Casa de productie: Lionsgate

Sinopsis: Jocurile Foamei (Hunger Games), ecranizarea romanului bestseller scris de Suzanne Collins si iubit de...

Sinopsis

Jocurile Foamei (Hunger Games), ecranizarea romanului bestseller scris de Suzanne Collins si iubit de cititorii din peste 38 este o proiectie tulburatoare a evolutiei umanitatii intr-un viitor in care populatia este controlata si manipulata prin intermediul televiziunii de un grup restrans de conducatori. Revoltele sunt suprimate prin inasprirea conditiilor de viata, iar oamenii de rand sunt impinsi adesea la gesturi extreme din pricina foametei, oprimarii si saraciei extreme.


Actiunea filmuluui are loc in viitor in tinutul Panem, situat pe teritoriul actual al Americii de Nord, impartit in 12 districte in functie de meserii si coordonat de Capitoliu, centrul dictatorial al intregului tinut. In fiecare an, aici se organizeaza Jocurile Foamei, o competitie pe viata si pe moarte, la care participa cate doi adolescenti din fiecare district, un baiat si o fata. Jocurile sunt o pedeapsa permanenta si necrutatoare pentru revoltele din trecut, care sacrifica in fiecare an 23 de tineri, doar un singur tribut putand supravietui, conform regulilor stricte ale competitiei. Competitia este folosita de asemenea ca un mijloc meschin de divertisment, fiind transmis in direct, obligatoriu, pe televizoarele din toate districtele.


Ecranizarea o are in centru pe Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), o tanara din Districtul 12 care se ofera voluntar ca tribut in Jocurile Foamei, in locul surorii sale mai mici, care fusese aleasa prin loterie pentru a participa la apriga competitie. Odata ce Katniss intra in joc, nu mai exista cale de intoarcere, este luata ostateca de Capitoliu, impreuna cu Peeta Mellark (Josh Hutcherson), baiatul brutarului din district. Cei doi urmeaza sa fie antrenati special pentru competitie de Haymich Abernathy (Woody Harrelson), un fost campion al Jocurilor si un impatimit al bauturii, care, aparent, nu ii ajuta cel mai mult


pe cei doi, insa ii da tinerei Katniss cel mai pretios sfat, “Ramai in viata, cu orice pret”. In cateva zile de antrenament, cei doi reusesc sa-si perfectioneze abilitatile si sa-si ascuta instinctele, iar Katniss impresioneaza creatorii de joc cu talentul iesit din comun la manuirea arcului. In film, apare si cunoscutul star rock Lenny Kravitz, in rolul stilistului genial si sfatuitorului intelept al lui Katniss.


Atunci cand intra in arena Jocurilor, Katniss isi da seama ca misiunea ei este mult mai grea decat pare: pentru a supravietui trebuie sa ucida cu sange rece celalalte tributuri si trebuie sa ia o serie de decizii sfasietoare, care sfideaza omenia si care o obliga sa puna siguranta inaintea increderii si supravietuirea inaintea dragostei.

Actori

Vezi toti actorii ›
Elizabeth Banks
(II)
Elizabeth Banks (II)
Josh Hutcherson
Josh Hutcherson

Stiri relationate

Vezi toate stirile ›

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›

Modifică setările cookies