Ads by IBU ProTV

Demi Moore

1962-11-11

(4 voturi)
8.0/10

Demetria Gene Guynes s-a nascut pe 11 noiembrie 1962 in Roswell, New Mexico, intr-o familie unde a lipsit armonia si linistea. Tatal ei, Charles Harmon a parasit familia inainte de nasterea lui Demi. Tatal ei vitreg, Danny Guynes, a avut locuri de munca diferite, ceea ce a obligat familia sa se... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Demi Moore

Demetria Gene Guynes s-a nascut pe 11 noiembrie 1962 in Roswell, New Mexico, intr-o familie unde a lipsit armonia si linistea. Tatal ei, Charles Harmon a parasit familia inainte de nasterea lui Demi.

Tatal ei vitreg, Danny Guynes, a avut locuri de munca diferite, ceea ce a obligat familia sa se mute frecvent. Demi a locuit mai ales in estul statului Pennsylvania. Paraseste scoala la varsta de 16 ani  si devine  Pin-up-Girl ( se lasa fotografiata in posturi erotice). 


Din anul 1981 a inceput sa joace roluri in seriale TV ca “General Hospital”. Primul succes ca actrita il va avea in filmul “"Blame it on Rio"” din 1983, iar in 1985 joaca in filmul “St. Elmo’s Fire”. Banii din serialul General Hospital unde a inceput sa joace de la 19 ani se duceau pe cocaina. A fost data afara de pe platourile de filmare de la "St. Elmo's Fire" (1985) de regizorul Joel Schumacher pentru ca a venit drogata. La o saptamana a intrat intr-o clinica de dezintoxicare si a scapat de viciul care i-a chinuit adolescenta. Pentru rolul jucat in filmul “Ghost”, Demi va fi nominalizata in anul 1990 la Globurile de Aur

A devenit in anii '90, una dintre cel mai bine platite actrite de la Hollywood iar drumul spre faima a venit cu socanta si faimoasa imagine goala in timp ce era gravida pe coperta Vanity Fair, cu hiturile "Fantoma mea iubita/ Ghost" si "Oameni de onoare/ A Few Good Men", dar si cu imaginile controversate din "Propunere indecenta" si "Hartuire sexuala/ Disclosure".
 


In aceasta perioada este printre cele mai bine cotate actrite americane, fiind prima actrita care primeste pentru un film (Striptease), onorariul de 12 milioane de dolari. A jucat roluri alaturi de actori de film ca Patrick Swayze, Tom Cruise, Robert Redford sau Michael Douglas. Dupa o serie de roluri in filme sau teatru, va deveni producatoare de filme, cu „Moving Pictures“.

In 1997 produce filmul de mare succes “Austin Powers: International Man of Mystery”, urmat in 1999 de continuarea acestuia “Austin Powers: The Spy Who Shagged Me”. A aparut in filme de succes pe parcursul anilor 90 si a devenit tot mai cunoscuta atat pentru viata ei artistica cat si pentru cea particulara, atragand atentia mereu, de la roluri ca cel din Striptease, pana la casnicia atat de mediatizata cu Bruce Willis. In filmul “Charlie’s Angels: Full Throttle”  din 2003 realizeaza un comeback  in domeniul cinematografiei.


In august 1991, Demi a aparut nud pe coperta revistei “Vanity Fair”, in timp ce era insarcinata cu fiica sa Scout LaRue. Aceasta aparitie a starnit foarte multe multe controverse si a fost discutata pe larg la radio, televiziune sau presa scrisa.


A spus despre sine ca nu era foarte frumoasa in copilarie datorita originilor sale de indianca Cherokee. S-a maritat la 18 ani cu un cantaret rock - Freddie Moore cu care a fost impreuna timp de 4 ani.  Divorteaza in anul 1984, recasatorindu-se in 1987 cu actorul Bruce Willis, cu care are trei fiice Rumer (23 de ani), Scout (20 ani) si Tallulah Belle, (18 ani). si de care va divorta in 1998. Din anul 2005 a fost casatorita cu actorul Ashton Kutcher de care a anuntat ca va divorta in 2011.

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›