marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

CONCURS: PRO CINEMA te trimite la mare! Descrie filmul tău preferat în cel mai creativ mod și poți câștiga 3 nopți la mare!

Cinemascop revine cu 7 zile de festival în Grădina de vară din Eforie Sud. În fiecare seară, cum se lasă întunericul, încep proiecţiile de film cu care v-am făcut cunoştinţă la prima ediţie de anul trecut.
 
CONCURS: PRO CINEMA te trimite la mare! Descrie filmul tău preferat în cel mai creativ mod și poți câștiga 3 nopți la mare!

Concursul pe care vi l-am pregătit se derulează între 10 iulie și 24 iulie 2019 pe siteul procinema.protv.ro. 

Participantul trebuie să completeze formularul de mai jos. Premiul constă în 3 nopți de cazare pentru 2 persoane (2,3 și 4 august) la Vila Adrian din orașul Eforie Sud (pentru detalii consultă regulamentul).

Câștigătorul va fi desemnat în data de 25 iulie 2019, de către un juriu format din două persoane din echipa editorială procinema.protv.ro, în funcție de creativitatea răspunsurilor încărcate în pagina de concurs. 


Festivalul Cinemascop continuă anul acesta cu a doua ediţie, debutând în 2018, când a dat ocazia localnicilor şi turiştilor din Eforie Sud să revadă filme pe marele ecran al Grădinii de vară din staţiune. Aceasta fusese închisă în ultimii 14 ani şi, cu ocazia festivalului, ea a fost repusă în funcţiune, găzduind proiecţii de film încă o dată. 



A doua ediţie a festivalului are loc între 1-7 august 2019, perioadă în care vor fi proiectate filme europene în fiecare seară, de la ora 21:00, precedate de scurtmetraje surpriză pregătite de organizatori. În plus, în fiecare zi vor avea loc ateliere creative pentru copii, unde cei mai mici spectatori vor avea ocazia să îşi folosească imaginaţia şi să facă cunoştinţă cu o grădină de vară. Tot în timpul celor 7 zile de festival cinematograful în aer liber se va îmbrăca în haine noi. Doi dintre pereţii exteriori ai acestuia vor fi acoperiţi de două picture murale, ce vor fi realizate live de către 2 artişti români. 

O altă componentă a Cinemascopului de anul acesta este o expoziţie de fotografie menită să pună într-o nouă lumină vechiul oraş Eforie, aşa cum era în urmă cu câteva zeci de ani. Să nu uităm de zona de bunătăţi – food truck-urile vor fi pregătite timp de 7 zile să le ofere spectatorilor o gustare înainte sau în timpul vizionării filmelor. 

În urma primei ediţii a festivalului Cinemascop, organizatorii au realizat, alături de vizitatori, importanța existenței acestor inițiative și a oferirii de alternative culturale când vine vorba de petrecerea timpului liber pe litoral. Scopul proiectului este de a aduce în discuție un subiect neglijat, dar în același timp prezent în mințile tuturor: dispariția cinematografelor - în aer liber sau închise, în orașele mari sau în stațiunile de la mare.

De asemenea, accesul la cultură este dificil în acest tip de locații, unde oamenii sunt deschiși către a vedea un film pe ecran mare seara, lucru care a fost demonstrat în urma numărului mare de spectatori și al numeroaselor impresii pozitive primite în urma primei ediţii. 

Aşadar, primele 7 zile de august poartă, în calendar, numele de Cinemascop! Fie că alegeţi să veniţi în fiecare zi la festival, aşa cum mulţi spectatori au făcut-o anul trecut, fie că puteţi să vizitaţi Grădina de vară doar pentru a vă reaminti cum astfel de cinematografe obişnuiau să arate cândva, porţile se deschid în fiecare zi între 1-7 august, de la ora 16:00, iar intrarea la toate activităţile este liberă. 
Festivalul Cinemascop este organizat de Centrul Ceh Bucureşti, fiind un proiect marca EUNIC România, şi în colaborare cu RADEF RomâniaFilm şi Primăria Oraşului Eforie. 

Galerie foto


Modifică setările cookies