Ads by IBU ProTV

Michael Fassbender

1977-04-02

(4 voturi)
9.5/10

Michael Fassbender s-a nascut pe 2 aprilie 1977 in Heidelberg, Germania, insa a copilarit de la 2 ani in Killarney, Irlanda. Mama sa este de origine irlandeza iar tatal neamt.A devenit cunoscut gratie rolului locotenentului Archie Hicox din filmul "Ticalosi fara glorie/ Inglorious Basterds"... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Michael Fassbender

Michael Fassbender s-a nascut pe 2 aprilie 1977 in Heidelberg, Germania, insa a copilarit de la 2 ani in Killarney, Irlanda. Mama sa este de origine irlandeza iar tatal neamt.A devenit cunoscut gratie rolului locotenentului Archie Hicox din filmul "Ticalosi fara glorie/ Inglorious Basterds" (2009), regizat de Quentin Tarantino.Vorbeste fluent germana, canta la chitara si pian, si are propria lui companie de productie, numita "Peanut Productions".


Are 1.85, ochi albastri si a recurs la o dieta drastica pentru rolul din Hunger 2008 ( avea 59 de kilograme) unde joaca rolul lui Bobby Sands un membru al Armatei Republicane nord - irlandeze mort dupa ce a condus o greva a foamei in inchisoare.Filmul a fost regizat de Steve McQueen, Michael a luat 4 premii pentru acest rol si a fost extrem de apreciat la Festivalul de la Cannes.

Si-a inceput cariera cu serialul Band of Brothers in 2001. Printre alte productii in care s-a facut remarcat se numara filmele "300 - Eroii de la Termopile" (2007), dar si serialul de televiziune "Hex" precum si "Jane Eyre" (2011). Tot in 2011 l-a jucat pe Magneto din SF-ul X-Men: First Class. In 2010 a fost intr-o relatie cu Zoe Kravitz (cu 12 ani mai tanara), colega din X-Men de care s-a despartit intre timp.

In acest an mai apare in alte 2 filme Haywire al lui Steven Soderbergh si in pelicula lui David Cronenberg - A Dangerous Method - unde joaca rolul lui Carl Jung in timp ce Viggo Mortensen este Sigmund Freud. Printre filmele sale preferate se numare Aliens si Blade Runner.

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›

Modifică setările cookies