Ads by IBU ProTV

Sandra Bullock

1964-07-26

(4 voturi)
10.0/10

Sandra Bullock, nascuta sub numele de Sandra Annette Bullock, a venit pe lume la data de 26 iulie 1964 in Arlington, Virginia, SUA. A crescut langa sora sa mai mica si parintii sai. Mama sa, Helga Meyer, era cantareata de opera, iar tatal sau, John Bullock, era profesor. Datorita ocupatiei mamei... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Sandra Bullock

Sandra Bullock, nascuta sub numele de Sandra Annette Bullock, a venit pe lume la data de 26 iulie 1964 in Arlington, Virginia, SUA. A crescut langa sora sa mai mica si parintii sai. Mama sa, Helga Meyer, era cantareata de opera, iar tatal sau, John Bullock, era profesor.Datorita ocupatiei mamei sale, Sandra a prins gustul muzicii, incepand sa cante in corul scolii. Aceasta abilitate a ajutat-o mai tarziu pe actrita in rolul jucat in The Thing Called Love (1993). Pe langa muzica, de tanara i-a placut sportul. A fost majoreta in liceu, iar inainte de asta a studiat baletul.

 

A studiat  actoria la East Carolina University. La scurt timp s-a mutat in New York unde pentru a porni o cariera in actorie. A inceput prin aparitia in unele programe de televiziune si mai apoi in filme, in unele jucand roluri memorabile: Demolition Man (1993) si Wrestling Ernest Hemingway (1993).
 Dupa ce s-a mutat in New York a lucrat la un bar pentru a se intretine.

Revista People a inclus-o in topul celor mai frumoase 50 de persoane din lume in 1996. In topul revistei Empire ocupa locul 58, fiind considerata una dintre cele mai frumoase actrite din toate timpurile.

A fost votata cea mai buna actrita de catre cititorii revistei US Magazine.

Sandra iubeste mult caii, desi este alergica la ei.


Pentru filmul The Thing Called Love (1993) a compus si cantat propriul cantec "Heaven Knocking On My Door".

Sandra s-a ales cu o cicatrice in urma cazaturii intr-un lac, lovindu-se la cap in timp ce incerca sa faca surf. Sora sa mai mica i-a rupt nasul cu propriul cot cand incerca sa deschita usa de la garaj.
   

Sandra a fost logodita cu Tate Donovan. In 2005 s-a casatori cu Jesse James, printr-o ceremonie la care au participat sute de oameni. Se desparte de acesta dupa ce afla ca a avut o aventura.

A inceput procedurile pentru adoptie a unui baietel cand era maritata cu Jesse insa va adopta copilul ca mama singura, dupa ce divorteaza de acesta.

Desi iubeste sportul, Sandra foloseste o veche tehnica chinezeasca bazata pe acupunctura pentru a slabi.

A primit rolul lui Rafi din Prime (2005), dar datorita diferentelor dintre scenariul acesteia si cel al regizorului, a renuntat la rol. Uma Thurman  i-a luat locul.


Este cunoscuta pentru donatiile generoase. A donat un milion de dolari la fundatia americana Crucea Rosie dupa atacul terorist de la 11 septembrie, apoi inca un milion de dolari dupa tsunami-ul care a lovit Asia in 2004. Generozitatea nu se opreste aici. Actrita a mai donat un milion de dolari dupa cutremurul din Haiti din 2010 insa de data aceasta doctorilor plecati cu programul Doctori fara frontiere. Si-a donat rochiile pentru o licitatie organizata pentru sustinerea persoanelor cu cancer la san. A fost regizor pentru un film Making Sandwiches (1998), pe care chiar ea il scrisese.

 

In tinerete a castigat un concurs de dans disco si un consurs local de miss.
   

A castigat Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal cu "Povestea unui campion" (2010). A devenit populara cu filme ca  Speed, Miss Congeniality, Crash, A Time to Kill, Hope Floats.