Ads by IBU ProTV

Scarlett Johansson

1984-11-22

(13 voturi)
10.0/10

Scarlett Ingrid Johansson s-a nascut pe 22 noiembrie 1984 in New York, SUA. Mama ei este de origine poloneza, iar tatal ei de origine daneza; are o sora mai mare, Vanessa, un frate Adrian precum si un frate geaman, Hunter, nascut la trei minute dupa ea. A crescut intr-o familie linistita cu venituri mici... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Scarlett Johansson

Scarlett Ingrid Johansson s-a nascut pe 22 noiembrie 1984 in New York, SUA. Mama ei este de origine poloneza, iar tatal ei de origine daneza; are o sora mai mare, Vanessa, un frate Adrian precum si un frate geaman, Hunter, nascut la trei minute dupa ea. A crescut intr-o familie linistita cu venituri mici si impinsa de mama ei a facut Scoala de teatru din Manhattan pe care a terminat-o in 2002.


Scarlett a inceput sa joace in filme din copilarie, dupa ce mama ei a inceput sa o duca la auditii. Si-a facut debutul in film la noua ani, ca fiica lui John Ritter in comedia “North”. In urma micilor roluri din “Just Case”(1995), si “Lucy Feel” in 1996. Johansson a devenit celebra odata cu rolul adolescentei din filmul "Imblanzitorul de cai" (1998). S-a consacrat ulterior prin partituri precum cele din "Rataciti printre cuvinte/ Lost in Translation", pentru care a castigat premiul BAFTA, si "Fata cu cercel de perla", "Cantec de iubire", "Match Point", "Jurnalul unei dadace", "Vicky Cristina Barcelona" si "Cealalta mostenitoare Boleyn".

In 2009, si-a facut debutul pe Broadway jucand rolul lui Catherine Carbone in drama “A View From The Bridge”. Are 4 nominalizari la Globurile de Aur si este apreciata pentru colaborarea ei alaturi de Woody Allen.


Scarlett este considerata un “inegalabil sex simbol” de catre Channel, si apare in mod regulat in top 10 al “Celor mai sexy femei din lume”. In noiembrie 2006 a fost numita “Cea mai sexy femeie in viata” de catre revista Esquire.


Este ambasador global pentru ajutarea si dezvoltarea agentiei Oxfam, agentie care ofera solutii pentru saracie. A fost casatorita cu actorul Ryan Reynolds in perioada 2008-2010. A avut relatii cu Sean Penn si Joseph Gordon-Levitt iar in 2011 a fost implicat intr-un scandal urias dupa ce o serie de fotografii nud ale ei au fost furate de pe telefonul mobil si postate pe internet.

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›

Modifică setările cookies