Ads by IBU ProTV

The Help (2011)

The Help

AG
(17 voturi)
8.4/10

Scenariu: Tate Taylor, Kathryn Stockett

Cu: Emma Stone (III), Viola Davis , Octavia Spencer

Casa de productie: DreamWorks Pictures

Sinopsis: Filmul este bazat pe romanul omonim, “The Help”, un best seller lansat in 2009 si laudat de...

Sinopsis

Filmul este bazat pe romanul omonim, “The Help”, un best seller lansat in 2009 si laudat de critici, care a ramas pe locul 1 in Topul New York Times al celor mai vandute carti timp de 6 saptamani. „Culoarea sentimentelor” este o poveste universala, induiosatoare, spusa cu umor si speranta, despre puterea de a genera schimbare. Filmul, prin personajele sale amuzante si curajoase, in care spectatorii se pot regasi cu usurinta, este unul inspirational si, in acelasi timp, incurajator. Cele 3 personaje centrale gasesc o cale de a-si face auzita vocea, de a triumfa si de a deveni eroii propriilor vieti.

Actiunea se petrece in Jackson, Mississippi, in anii’60. Eugenia “Skeeter” Phelan, proaspata absolventa, se afla in cautarea unei slujbe ca scriitoare. Spre deosebire de alte fete din oras, Skeeter este concetrata pe construirea unei cariere si, drept urmare, dispusa sa amane casatoria si intemeirea unei familii, spre uimirea prietenelor ei, dar si a mamei sale. Atunci cand i se propune sa ocupe o pozitie la ziarul local, pentru redactarea unei rubrici de sfaturi utile despre intretinerea casei, tanara ii cere ajutorul lui Aibileen, servitoarea celei mai bune prietene de-ale ei.

In scurt timp, cele doua femei pornesc un proiect clandestin menit sa aduca la lumina conditia sociala a servitoarelor de culoare din Jackson. Proiectul editorial este inspirat de ideea a unui editor de carte din New York si influentat de povestile pe care tanara scriitoare le descoperazilnic in jurul sau.

Celor doua li se alatura in scurt timp o a treia complice, sincera Minny Jackson, o servitoare de 33 de ani, rationala si sceptica la inceput in privinta proiectului. Cele trei femei extraordinare isi cladesc prin intermediul povestilor impartasite o relatie de prietenie surprinzatoare, care va dinamita regulile societatii din perioada respectiva si care, totodata, le expune unui mare risc.
 

Actori

Vezi toti actorii ›
Emma Stone
(III)
Emma Stone (III)

	Octavia Spencer
Octavia Spencer
Bryce Dallas Howard
Bryce Dallas Howard

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›

Modifică setările cookies