Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

One Day: un film emotionant despre destin si prietenie

Anne Hathaway si Jim Sturgess vin pe marile ecrana cu o drama romantica emotionanta, despre destin, iubire si prietenie, in One Day, cel mai recent film al regizoarei Lone Scherfing, cunoscuta pentru An Education.

One Day: un film emotionant despre destin si prietenie

Filme relationate

Bazat pe romanul cu acelasi nume scris de David Nicholls, care semneaza si scenariul, One Day prezinta doua personaje tinere, care, la 20 de ani, se intalnesc pentru o noapte, dar mai tarziu, destinul ii va aduce din nou fata in fata.


Dupa ce au fost impreuna o singura zi, pe 15 iulie 1988, ziua absolvirii facultatii, intre Emma Morley (Anne Hathaway) si Dexter Mayhew (Jim Sturgess) se infiripa o prietenie care va dura o viata. Ea este o fata provenita din clasa muncitoare, cu principii si ambitii, care viseaza sa faca lumea mai buna. El este un playboy dintr-o familie instarita, care viseaza ca lumea va fi terenul lui de joaca.

Pentru a nu-si pune in primejdie prietenia, cei doi hotarasc sa se vada o singura data pe an, pe data in care s-au cunoscut. Maturizarea ii intampina cu schimbari, unele bune, altele mai putin bune, insa numai trecerea timpului va stabili adevarata relatie dintre ei.


In timp  ce Emma vrea sa devina o scriitoare apreciata, el vrea sa ajunga celebru. Tocmai din cauza faptului ca sunt complet diferiti, cei doi se vor apropia, devenind buni prieteni.


In acelasi timp cu maturizarea personajelor, este evocata si schimbarea timpului: stilul vestimentar este altul de la an la an, muzica pe care o asculta este alta, tehnologia devine din ce in mai avansata, cei doi schimbandu-se o data cu societatea in care traiesc.

Un lucru diferit de celelalte filme romantice de la Hollywood este faptul ca spectatorii stiu de la inceput ca cele doua personaje sunt indragostite unul de celalalt.

One Day este un film frumos, dar are acea frumusete pe care o intalnesti in viata reala si nu in pelicule. Nimic nu este intamplator sau usor, atat pentru audienta cat si pentru personajele care incearca sa descopere dragostea si sensul vietii.

Desi ar putea fi considerat, One Day nu este un film romantic, care sa se incadreze in tiparele cliseice ale Hollywood-ului. Intreg filmul este inconjurat de o seriozitate usoare, in care regasesti umor dar si dureroasa realitate. Pana la urma, personajele din One Day se straduiesc sa gaseasca cel mai greu lucru: sensul propriilor vieti.

Viata poate fi incalcita, plina de ambitii stupide, directii false si frici mult ingropate in adancul sufletului, dar din toate astea ceva trebuie sa iasa bine. Lone Scherfing, cea care semneaza regia,  spera ca publicul sa se regaseasca cu personajele filmului si cu neputinta lor de a alege. Pana la urma, ceea ce cauta cu atata ardoare este in fata lor, dar cand ambitiile si visele ii orbesc, isi vor da seama ca lunga lor cautare este fara sens.

De multe ori, visele noastre sunt iluzorii si nu le atingem. Promisiunile intelectuale pe care ni le facem nu sunt intotdeauna tinute, iar job-urile care promit multe, uneori, nu duc nicaieri.  Iar alegerea celor doi actori a fost inspirata, pentru ca atat Hathaway cat si Sturgess se descurca de minune in rolurile celor doi tineri ambitiosi, dar extrem de confuzi.

 

Desi Hathaway a fost criticata pentru accentul ei (ea fiind americanca, iar personajul ei britanic), considerat unul din cele mai proaste, acest lucru nu prea il observi o data ce esti prins de poveste. Ambii actori sunt potriviti si reusessc sa transmita emotii puternice.

In definitiv, One Day este un film care te va fermeca, si este in acelasi timp o poveste de dragoste, dar si o analiza asupra potentialului uman si al modului in care indivizii  cauta sensul vietii, una dintre cele mai mari provocari pe care un om o traieste.

 

 Modifică setările cookies