marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Seven Psychopaths: 7 psihopati magnifici si un shih-tzu

"Ce final de film e ala fara impuscaturi" este replica lui Sam Rockwell intr-unul dintre momentele spumoase ale filmului. Seven Psychopaths, tradus la noi Sapte psihopati si un caine este o nebunie de film, de la cap la coada, insa o nebunie amuzanta, la care razi cu lacrimi si care, in multe momente, te face sa fii extrem de nedumerit de ce vezi, si totusi nu te poti abtine sa nu razi. Martin McDonagh, regizorul lui In Bruges, nu se dezice stiluui sau, in care se simte puternic influenta lui Tarantino, si ofera nu doar o comedie electrizanta, ci si un film care poate deveni cult pentru noua generatie.

Seven Psychopaths: 7 psihopati magnifici si un shih-tzu

articole relationateSeven Psychopaths
este o comedie neagra  cu mafioti, scrisa si regizata de Martin McDonagh, iar protagonistul, Colin Farell, este un scenarist care isi cauta inspiratia pentru urmatorul sau film intitulat Seven Psychopaths si care se lasa atras intr-o afacere ciudata pusa la cale de doi prieteni de-ai sai care rapesc caini.


Dar lucrurile o iau razna rau atunci cand rapesc un Shis Tzu, cainele preferat al unui mafiot periculos, interpretat de Woody Harrelson. Din gasca de psihopati mai fac parte Abbie Cornish, Olga Kurylenko, Sam Rockwell, Christopher Walken, Tom Waits si Gabourey Sidibe. Restul povestii merita sa o vedeti cu ochii vostri in cinema pentru ca o sa va lase masca.


La McDonagh in film, care este un film in film, nimic nu are de-a face cu santatea mintala si tot ce e anormal, aici este normal. Puternic inspirat de Tarantino, McDonagh stie sa isi uimeasca spectatorii cu scene incredibil de violent si uneori atat de stupide, ca devin geniale, dar stie cel mai bine sa creeze dialoguri geniale intre personaje si aici Seven Psychopats sta foarte bine.


Nu stiu cum s-au gasit Colin Farrell, Christopher Walken si Sam Rockwell, dar sunt  perfecti pentru roluri de psihopati, iar in Seven Psychopaths fiecare dintre ei ofera unele dintre cele mai bune interpretari din cariera lor.

Sincer, mi se pare o nedreptate ca Sam Rockwell, care face un rol exceptional, n-a primit o nominalizare la Globurile de Aur in 2013 pentru cel mai bunt actor intr-o comedie. (putea fi inclus fara nici o problema in locul lui Ewan McGregor, pentru comedia Salmon Fishing in The Yemen).

Seven Psychopaths seamana cu In Bruges, doar ca aici elementul dramatic este mult mai accentuat, chiar daca latura umoristica persista in aproape fiecare scena. De fapt, Seven Psychopaths este construit din mai multe scheciuri, fiecare personaj avand mica sa poveste.


Seven Psychopaths este unul dintre cele mai originale, vii si nebune filme ale anului, o comedie care nu este deloc fortata, in care violenta nu deranjeaza ci transforma un univers ciudat intr-unul total dement.

Pentru cei care vor sa vada un film cu totul iesit din comun, cu un scenariu creativ si interpretarile geniale, Seven Psychopaths este alegera perfecte pentru ca o sa va intreaca asteptarile si o sa va dea pe spate.

 Modifică setările cookies