marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 actori cu sanse la Oscar pentru cel mai bun rol masculin in 2013. Joaquin Phoenix: "Oscarurile sunt o mizerie!"

Este aproape sigur ca Joaquin Phoenix se va alege cu o nominalizare la Oscar pentru rolul din pelicula The Master la cea de-a 85 editie a premiilor Oscar, insa actorul nu asteapta aceasta onoare.

10 actori cu sanse la Oscar pentru cel mai bun rol masculin in 2013. Joaquin Phoenix: Oscarurile sunt o mizerie!

Lista actorilor care au sanse sa primeasca in 2013 nominalizari la Oscar pentru rol principal pare din ce in ce mai mare cu Daniel Day-Lewis( Lincoln), Joaquin Phoenix (The Master), Sir Anthony Hopkins (Hitchcock), John Hawkes (Sessions), Hugh Jackman (Les Miserables), Bradley Cooper (Silver Linings Playbook), Ben Affleck (Argo), Denzel Washington ( Flight),  Suraj Sharma, (Life of Pi), Richard Gere, (Arbitrage) si posibil Bill Murray (Hyde Park on Hudson) sau Jean-Louis Trintignant (Amour).


"Este o mizerie si nu vreau sa fac parte din ea. Nu cred in aceste premii. E ca o momeala (...). Sunt subiective. Sa faci oamenii sa se lupte unii cu altii e cel mai prostesc lucru de pe fata Pamantului" a declarat actorul in varsta de 37 de ani intr-un interviu pentru revista Interview.

Filmul “The Master“ in regia lui Paul Thomas Anderson este o drama despre dualitatea omului si care ilustreaza aparitia unui anumit tip de religie in SUA asemanatoare cu scientologia. Pelicula s-a lansat la cinematografele de peste Ocean din 21 septembrie si e unul dintre pretendentii la Oscaruri. Filmul a facut incasari de 14 milioane de dolari, un adevarat record pentru un film de arta.

 
The Master a starnit controverse inainte sa apara, pentru ca subiectul parea a fi inspirat din viata fondatorului scientologiei, si cum acest cult are multi adepti la Hollywood, acestia s-au sesizat imediat. Tom Cruise, care a lucrat cu Paul Thomas Anderso la Magnolia, a avut parte de o vizionare speciala, in avanpremiera, dupa care i-a linistit pe toti membrii cultului religios.

Actiunea se petrece in America, imediat dupa Cel De-al Doilea Razboi Mondial si ne spune povestea unui om carismatic (interpretat de Philip Seymour Hoffman) care a pus temeliile unei noi religii. Filmul se concentreaza asupra relatiei dintre acesta si un tanar dezorientat care a luptat in razboi si care ii devine discipol, ajutor si prieten. Amy Adams, care joaca rolul sotiei maestrului este ingrijorata de aparitia in familia ei a soldatului dubios Freddie, portretizat de Joaquin Pheonix, in timp ce carismaticul “ganditor” al Cauzei, cum este numita noua religie, considera ca daca esueaza sa-l ajute pe soldatul cu trecut violent si vizibile tulburari de comportament e vina lor.


"E rar ca in zilele noastre sa vezi un film care sa declanseze atatea discutii si opinii variante despre ce semnificatii are asa ca am sentimentul ca vom vorbi despre <<The Master”>> multi ani de acum incolo", noteaza Adam Chitwood pentru Collider. Atat Phoenix, cat si Hoffman sunt pe lista actorilor ce ar putea lua Oscar pentru rol principal / secundar din acest film.


Conform site-ului indiewire.com acestia sunt actorii care au sanse sa primeasca nominalizari la Oscar in 2013:


Daniel Day-Lewis pentru Lincoln

Regie: Steven Spielberg
Distributie:Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones
 

 


 

Joaquin Phoenix pentru The Master
Regie: Paul Thomas Anderson
Distributie: Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams
 

 

 

John Hawkes pentru The Sessions
Regie: Ben Lewin
Distributie: John Hawkes, Helen Hunt, William H. Macy
 

Bradley Cooper, Silver Linings Playbook
Regie: David Owen Russell
Distributie: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

 

 

Denzel Washington pentru Flight
Regie: Robert Zemeckis
Distributie: Denzel Washington, John Goodman, Don Cheadle

 

 

 

Anthony Hopkins pentru Hitchcock
Regie: Sacha Gervasi
Distributie:Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson

 

Hugh Jackman pentru Les Miserables
Regie: Tom Hooper
Distributie: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway

 

 

Suraj Sharma pentru Life of Pi
Regie: Ang Lee
Distributie: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain

 

Richard Gere pentru Arbitrage
Regie: Nicholas Jarecki
Distributie: Richard Gere, Susan Sarandon, Brit Marling

 

 

Ben Affleck pentru Argo
Regie: Ben Affleck
Distributie: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman
 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies