marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 filme celebre pe a caror coloana sonora au aparut cantecele nemuritoare ale lui Prince  

Prince a fost un megastar, cu o carisma deosebita, o voce speciala si o sensibilitate care a cucerit milioane de fani. Muzica lui a ajuns pe multe coloane sonore ale unor film celebre, dar si suprinzatoare.

10 filme celebre pe a caror coloana sonora au aparut cantecele nemuritoare ale lui Prince

Prince a castigat un premiu Oscar, in 1985, pentru cea mai bun cantec original, celebrul "Purple Rain", care a dat si numele musicalului. Insa, muzica luia a fost folosita pe in alte coloane sonore, ale unor productii extrem de indragite.

Iata 10 filme celebre pe a caror coloana sonora au aparut cantecele nemuritoare ale lui Prince

Risky Business (1983)


Hitul lui Prince,  "D.M.S.R.,", care a aparut pe al cincilea lui album, in 1999, a aparut si in filmul "Risky Business", una dintre prodcutiile care l-a propulsat pe Tom Cruise la Hollywood.


Purple Rain (1984)

Musicalul-drama, compus de Prince, care a si jucat rolul principal, a fost si cel care a dat nastere albumului "Purple Rain".  Acesta a fost cel mai celebru si bine vandut album din cariera artistului, care includea si hit-uri ca "When Doves Cry" si "Let's Go Crazy", dar si "Purple Rain", pentru care a fost recompensat cu un Oscar.



Under the Cherry Moon (1986)

Al optulea sau album, "Parade" a fost coloana sonoara a primului sau film in calitate de regizor, "Under The Cherry Moon" din 1986. In acest musical, Prince a jucat rolul unui gigolo, care cucereste femei mai in varsta, alaturi de partenerul sau.

Batman (1989)

Prince a lansat un album intreg ce continea piese scrise pentru filmul "Batman", regizat de Tim Burton, in care au jucat Michael Keaton in rolul Cavalerului Negru. Albumul a stat timp de sase saptamani pe prima pozitie in topul Billboard.



Pretty Woman (1990)

Desi nu apare pe coloana sonora, in una dintre scenele memorabile din Pretty Woman, personajul interpretat de Julia Roberts fredoneaza piesa "Kiss" a lui Prince, in timp ce este in cada.

 


Graffiti Bridge (1990)

"Graffiti Bridge" a fost sequel-ul de la "Purple Rain", iar Prince a aparut din nou in rolul principal. Asa s-a nascut si al douasprezecelea album al artistului, cu acelasi nume.

Showgirls (1995)

Melodii ca "319" sau Ripopgodezippa" au fost folosite pe coloana sonora a filmului "Showgirls" cu  Elizabeth Berkley.

Girl 6 (1996)

Drama lui Spike Lee despre o operatoare la "linia fierbinte" a fost insotita si de un sountrack complet compus de Prince, in care au aparut si hituri ca "She Spoke 2 Me," "Hot Thing" sau "Don't Talk 2 Strangers."


Jay and Silent Bob Strike Back (2001)

"Jungle Love" interpretat de The Time si compus de Prince a aparut in comedia cu Kevin James si Jason Mewes.


Happy Feet (2006)

Genericul de final al celebrei animatii "Happy Feet" a continut piesa "The Song of the Heart", compusa, scrisa si interpretata de Prince. Acesta a fost recompensat cu Globul de Aur pentru cel mai bun cantec.

 

 

Sursa: Hollywood Reporter


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies