marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre noul Total Recall. Uita de filmul clasic al lui Arnold si de planeta Marte

In mai putin de o luna, Hollywood-ul ne serveste din nou cu o portie de fantasy si science fiction. Noul Total Recall nu seamana deloc cu cel pe care l-ai vazut in copilarie. Uitati de planeta Marte, de tipetele lui Arnold si de creaturile extraterestre ciudate. Noul Total Recall impinge lucrurile la un alt nivel: intram intr-o realitate futuristica unde asistam la un razboi intre clasa muncitoare si cea care vrea sa controleze Planeta.

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre noul Total Recall. Uita de filmul clasic al lui Arnold si de planeta Marte

1. Noul Total Recall este un thriller de actiune despre realitate si memorie inspirat de celebrul roman "We Can Remember It For You Wholesale" scris de Philip K. Dick si transformat in film in 1990 de regizorul Paul Verhoeven, cu Arnold Schwarzenegger si Sharon Stone. Desi povestea este plasata  intr-o lume a viitorului, nu se stie exact in ce an se afla, insa tehnologia este atat de avansata incat exista masini zburatoare iar oamenii construiesc roboti numiti Synths.
 

2. Pentru pasionatii de science fiction, noul Total Recall deviaza mult de la povestea lui  Philip K. Dick si prin urmare si de la filmul din 1990. Pelicula, care ii are in distributie pe Colin Farrell, Bokeem Woodbine,  Bryan Cranston, Kate Beckinsale si Jessica Biel, nu face nicio referire la planeta Marte spre exemplu. 

 

3. Remake-ul de la Total Recall este regizat de Len Wiseman si este realizat cu camere RED EPIC care au o rezolutie atat de inalta incat poti vedea fiecare detaliu. Unele secvente vor fi filmate cu 48 de cadre pe secunda si ulterior reduse la 24 de cadre. Acesta lucru va duce la o claritate incredibila a miscarilor.


4. In lumea din Total Recall, Pamantul este locuibil doar in doua zone: United Federation of Britain si New Asia care se afla in razboi. Este practic o lupta intre clasa muncitoare si cea care controleaza locuintele in care traiesc oamenii. United Federation of Britain este localizata in Londra unde orasul s-a extins enorm pe verticala cu cladiri care inteapa norii pentru ca omenirea sufera de lipsa de spatiu. Designul acestei Londre luminoase a viitorului arata senzational de realistic. New Asia este intunecata, situata la celalalt capat al Pamantului, este construita pe apa si lovita constant de ploi acide.


5. Unul dintre cele mai interesante aspecte de science fiction ale filmului este China Falls - compania care asigura tehnologia de transport intre cele doua zone populate ale Planetei. Acesta este imaginat sub forma unui soi de lift care transporta oameni dintr-un colt al Pamantului in altul. China Falls este o componenta importanta a filmului. In universul din Total Recall poti calatori dintr-o zona a Pamantului in alta in doar 20 de minute.


6. Quaid (Colin Farrell) lucreaza la o fabrica unde se construiesc roboti si ajunge sa fie deprimat din cauza stilului monoton de viata chiar daca este insurat cu o femeie ca Lori - Kate Beckinsale. Quaid devine un om bantuit. Amintirile reale ale vietii de super-spion par a fi, de asemenea, antidotul perfect. Aflat pe fuga de politie - controlata de Chancellor Cohaagen (Bryan Cranston), liderul lumii libere, Quaid se alatura unui luptator rebel (Jessica Biel) pentru a-l gasi pe seful gruparii de rezistenta (Bill Nighy) si pentru a-l opri pe Cohaagen. Linia dintre fantezie si realitate este tot mai neclara iar soarta lumii lui Quaid depinde de reusita lui de a-si afla propria identitate, propria dragoste si propria soarta reala.


7. Noul Total Recall este un film de actiune non stop ce contine multe cadre de impuscaturi care se deruleaza in viteza. O mare parte din secventele din film includ curse cu masini zburatoare si elicoptere.


8. Producatorii au construit 7-8 masini speciale pentru secventele cu navele zburatoare. "Aceste scene au fost cele mai inspaimantatoare pe care le-am filmat in toata viata mea" a povestit Colin Farrell.
 

9. Ethan Hawke va avea o scurta aparitie in Total Recall. Tom Hardy si Michael Fassbender au fost luati in considerare pentru rolul lui Quaid care a ajuns la Colin Farrell.


10. Bonus: Femeia cu 3 sani, celebra in filmul cu Arnold Schwarzenegger din 1990,  isi va face aparitia din nou. Unele scene clasice nu pot fi lasate in pace pur si simplu :)
 

Total Recall se va lansa in cinematografele din Romania pe 10 august.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies