marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Amazing Spider-Man, numit de critici cel mai bun film din serie. 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre mega productia de 220 de milioane de $

The Amazing Spider-Man filmul care aduce din nou pe marile ecrane povestea popularului super erou Marvel  va strange intre 110 si 120 de milioane de $ incasari week-endul viitor, anunta The Hollywood Reporter. Pelicula a primit recenzii mixte insa majoritatea sunt pline de lauda la adresa filmului regizat de Marc Webb. In Romania filmul ruleaza din 13 iulie.

1. La 50 de ani de la crearea lui Spider-Man, unul dintre cele mai populare personaje Marvel, franciza este reinviata in 2012 cu o noua poveste, care se concentreaza pe perioada adolescentei super eroului. Lansata in 2002, franciza a strans 2.4 miliarde de dolari la nivel global si este alcatuita din 3 filme, urmand ca The Amazing Spider-Man sa fie lansat pe 13 iulie 2012 si in Romania.

2. Andrew Garflied a fost ales dintr-o pleiada de actori pentru a interpreta rolul lui Spiderman. Pentru aceasta onoare au mai concurat Taylor Lautner, Josh Hutcherson, Joseph Gordon-Levitt, Logan Lerman, Robert Pattinson, Jamie Bell, Daniel Radcliffe, Michael Angarano, Michael Cera sau Zac Efron. Emma Stone iubita din viata reala a lui Andrew o va interpreta pe Gwen Stacy - prima iubita a lui Peter Parker.

3. Spider-Man este un erou nascut pentru tehnologia 3D: scenele in care trage cu panza de paianjen, se prinde de cladirile gigant si calatoreste sunt mai reale ca niciodata.

4. Filmul a fost laudat pentru efectele sale speciale minunate. Productia regizata de Marc Webb are un buget de peste 220 de milioane de dolari asa ca scenele de lupta si cele in care super eroul se foloseste de panza de paianjen sunt minunat realizate. The Amazing Spider-Man urmareste aventurile lui Peter Parker, care gaseste un indiciu ce il poate face sa inteleaga de ce parintii sai au disparut atunci cand era mic. Drumul sau il duce la Oscorp, in laboratorul doctorului Curt Connors (Rhys Ifans), fostul partener al tatalui sau, unde intra in conflict cu alter ego-ul doctorului, Soparla.

5. In 2010 vestea ca Sony a incentat colaborarea cu regizorul Sam Raimi si actorul Tobey Maguire care au lucrat la primele 3 filme din serie i-a intristat pe fanii super eroului. Acestea au decis sa duca franciza intr-o noua directie. "Peter Parker este atat de usor de descris. Este ca noi. Si asta este cel mai important lucru cand vine vorba de acest personaj. Andrew reuseste sa acopere in cele mai profunde aspecte personalitatea acestuia, in mod evident un om obisnuit, ca noi toti, incat dispare cu totul ca si cand s-ar fi autohipnotizat”, a declarat regizorul despre noul Peter Parker.

6. Rhys Ifans il interpreteaza pe Dr Curt Connors,un savant care in urma unor experimente ajunge sa se transforme intr-o soparla de aproape 3 metri. Transformarea lui Rhys in Soparla a necesitat ore intregi de machiaj, uneori chiar 7-8 ore si ajutorul unei tehnologii speciale numite computer-generated imagery. "4 artisti ma ajutau timp de 7-8 ore sa ma transform in personajul meu. Imi lipeau de corp bucati din silicon pe care le pictau pentru a fi asemanatoare cu solzii unei reptile. Puteam sa vad in slow motion cum ma transformam in reptila" a spus actorul.

7. The Amazing Spider-Man este primul film cu buget mare de la Hollywood filmat cu camere RED Epic, se va lansa 3D si IMAX iar pentru 2014 producatorii pregatesc un nou sequel, a cincea parte din serie.

8. Pentru prima data in istoria francizei, acrobatiile si cascadoriile realizate de Spider-Man sunt facute de Andrew Garfield alaturi de o echipa de cascadori profesionisti fara sa fie in totalitate create cu animatie CGI.

9. The Amazing Spider-Man este primul film din franciza in care Mary Jane, iubita de mai tarziu a lui Spider Man nu apare deloc. In primele 3 filme aceasta a fost interpretata de Kristen Dunst.

10. Filmul a primit recenzii pozitive iar multi il considera deja mai bun decat originalul. Pe site-ul rottentomatoes.com,The Amazing Spider-Man are 127 de recenzii pozitive si doar 51 negative si are un procent de 78% in timp ce pelicula din 2002 are o nota de 83%.
 


Modifică setările cookies