marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Serialul care incalca toate regulile: 10 momente din Game of Thrones care i-au lasat pe fani cu gura cascata

Game of Thrones, considerat a fi serialul fenomen al momentului, i-a cucerit pe fani si prin faptul ca incalca toate conventiile.  Sezonul 3 si mai ales penultimul episod, i-a traumatizat pe fani, dupa ce cateva dintre cele mai iubite personaje au fost ucise brutal in celebra scena Red Wedding. Insa Game of Thrones a reusit de la inceput sa ii lase pe fani cu gura cascata. Britanicii de la Digital Spy au ales cele mai socante 10 momente din primele 3 sezoane.

Serialul care incalca toate regulile: 10 momente din Game of Thrones care i-au lasat pe fani cu gura cascata

 


10. Brienne si lupta cu Ursul

Relatia dintre Jaime Lannister si Brienne of Tarth a fost una dintre cele mai puternice povesti secundare din sezonul 3 al serialului. Evolutia lor de la ura la prietenie a culminat cu infruntarea spectaculoasa a unui urs in mijlocul unei "arene".

 


9. Viserys Targaryen isi primeste "coroana"

Viserys Targaryen (Harry Lloyd), printul Casei Targaryen, al carui tata, Regele Nebun Aerys, a fost uzurpat de Regele Robert are parte de un sfarsit "in chinuri" atunci cand ii cere lui Khal Drogo coroana promisa. Pentru ca a indraznit sa o ameninte pe Daenerys sfarseste cu capul imbracat in aur topit.

 


8. "Copilul" lui Melisandre

De-a lungul celor 3 sezoane serialul a oferite multe momente "ciudate". Unul care nu poate fi uitat prea usor este cel in care Melisandre, o preoteasa rosie a lui R'hllor, aliata lui Stannis Baratheon  naste un "monstru/asasin de fum" ce-l ucide pe Renly Baratheon.

 

7. Danny si inima de Cal

In primul sezon Daenerys participa la un ritual specific femeilor Dothraki gravide, ritual care consta in mancarea unei inimi crude de cal. Trecerea testului o ajuta sa castige inimile noului ei popor.

 


6. Joffrey, arbaleta si prostituata

Tanarul rege de pe Tronul de Fier este celebru deja pentru perversitatea sa, insa unul dintre cele mai neasteptate acte de cruzime a fost uciderea brutala a lui Ros cu arbaleta in dormitorul sau.


 

5. Batalia Blackwater

Momentul in care serialul a aratat ca isi poate ridica efectele speciale la nivelul blockbusterelor de pe marile ecrane. Batalia dintre fortele marelui Stannis Baratheon si Tyrion Lannister i-a tinut fara respiratie pe fanii cartilor si ai serialului.

 


4. Bran Stark cade din turn

Este poate primul mare moment din intreg serialul care i-a luat pe fanii (care nu au citit inca romanele) prin surprindere. Jaime Lannister, pe vremea cand era urat de toata lumea, il impinge de pe fereastra unui turn pe Bran Stark. Avea si motive: tocmai il suprinsese facand sex cu regina si mai important sora sa -  Cersei Lannister.

 

 

3. Daenerys devine mama dragonilor

Khaleesi Daenerys Stormborn Targaryen ajuns pe deplin preferata fanilor la finalul primului sezon, cand, dupa ce si-a incinerat sotul mort - Khal Drogo, "da nastere" cu ajutorul focului celor 3 dragoni.

 

 

2. Nunta Rosie

Este momentul care i-a facut pe multi fani ai lui George R. R. Martin sa azvarle cartile din mana si pe fanii serialului sa priveasca episodul printre degete. Nu se intampla mereu ca doua personaje principale, unul secundar (plus magnificul lup Grey Wind) sa moara in acelasi episod.

 


1. Decapitarea lui Ned Stark

Finalul primului sezon din serial i-a lasat in lacrimi la propriu pe fani cu uciderea brutala a celui care era la acel moment personajul favorit al tuturor -  Ned Stark. Riscul asumat le-a adus insa glorie producatorilor serialului.

 




Modifică setările cookies