marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

11 actori care au trecut prin transformari incredibile si au luat Oscarul: rolurile in care nici ei nu se recunosc

Academia Americana de Film este intotdeauna impresionanta de rolurile in care actorii trec prin transformari fizice socante, de multe ori la limita. Si in acest an, favoritul la Oscar, Leonardo DiCaprio face cel mai dur rol din cariera.

11 actori care au trecut prin transformari incredibile si au luat Oscarul: rolurile in care nici ei nu se recunosc

De cativa ani, este o regula nescrisa ca actorul care a facut cele mai multe sacrificii pentru un rol sa si castige Oscarul. Matthew McConaughey si Jared Leto si-au pus viata in pericol acum doi ani cu rolurile bolnavilor de SIDA in "Dallas Buyers Club" si au castigat. Anne Hathaway s-a infometat, s-a tuns si a frant inima tuturor in "Les Miserables", iar pentru asta a fost recompensata cu Oscarul. Robert De Niro a fost insa primul care a avut curajul sa isi puna sanatatea in pericol pentru un rol, in "Raging Bull".

Mai jos, iata 11 actori de la Hollywood care au trecut prin transformari incredibile si au castigat Oscarul.

Natalie Portman - Black Swan (2010)

 

Actrita interpreteaza rolul unei dansatoare care vrea sa atinga perfectiunea pentru a cistiga rolul de prim-solista a baletului din New York. Efortul o aduce insa in pragul unei tulburari mentale. In realitate, actrita a avut parte de un program intens, de 8 ore pe zi, 6 zile pe saptamana, ce includea inot, balet, alergat si sport, plus o dieta stricta. Actrita a recunoscut ca a slabit si ca acest rol a extenuat-o fizic. In primele saptamani de antremanten, si-a rupt doua coaste, dar a continuat, la fel cum fac balerinele de performanta.

 

Anne Hathaway - Les Miserables (2012)

Visul lui Anne Hathaway de a lua un Oscar s-a implinit in 2014, cu rolul Fantine din "Les Miserables", insa pentru asta actrita a facut sacrificii. Odata intrata in proiect, actrita s-a pregatit la fel de intens ca si colegul ei Hugh Jackman. A ales sa-si taie parul, a pierdut mult din greutate, ea fiind deja destul de slaba, totul pentru ca Fantine sa fie credibila: “In cinci saptamani am slabit 12 kilograme. A fost extrem de intens si de dur, dar, daca m-as fi oprit sa ma gandesc la ce faceam,probabil ca mi s-ar fi parut prea greu.”

 

Citeste materialul in intregime pe www.stirileprotv.ro


Galerie foto


Modifică setările cookies