marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

15 filme care au surprins in box-office in 2013: ce pelicule au facut incasari spectaculoase in ultimele 6 luni

2013 a adus in prima parte a anului cateva dintre cele mai mari productii ale acestui an, care au facut incasari uriase. Insa, box-office-ul american si international a adus surprize, cand filme independente sau mai putin cunoscute au facut incasari impresionante, tinand cont si de bugetul alocat. Revista Entertainment Weekly a ales cele mai impresionate filme in box-office din prima jumatate a anului. Din top nu lipesc productii ca Iron Man 3 sau Man of Steel, dar si drame independente ca 42 sau horrorul Mama.

15 filme care au surprins in box-office in 2013: ce pelicule au facut incasari spectaculoase in ultimele 6 luni

1. Iron Man 3 (Disney)
Incasari in SUA:
406.4 milioane de dolari
Incasari totale: 1.2 miliarde de dolari

Nimeni nu ar fi crezut ca dupa succesul productiei The Avengers (623.4 milioane de dolari - SUA, 1.5 miliarde de dolari - la nivel global), un film cu un singur supererou ar putea sa aiba un succes asemanator. Dar Iron Man 3 a demonstrat acest lucru, iar Thor si Captain America pot spera la succese asemanatoare atunci cand vor aparea continuarile. Cel de-al treilea film al lui Robert Downey Jr. a castigat cu 30% mai mult decat Iron Man 2, care a strans 312.4 milioane de dolari in 2010. La nivel global, Iron Man 3 a crescut la 1.21 miliarde de dolari, cifra care nu poate decat sa-i bucure pe cei de la Marvel.

 

 

2. Man of Steel (Warner Bros.)
Incasari in SUA:
271.2 milioane de dolari
Incasari totale:
  586 milioane de dolari

Performanta din box-office a celui mai nou film din seria Superman a starnit o serie de controverse. Unii o considera un slam dunk, deoarece productia a inceput in week-end-ul de deschidere cu 128.7 milioane de dolari si a depasit cu usurinta cele 200 de milioane de dolari realizate de filmul din 2006, Superman Returns. Altii considera ca incasarile au fost o dezamagire, tinand cont de cele 225 de milioane care au fost investite in productie. Unii visau chiar ca Man of Steel sa ajunga in clubul miliardarilor. La nivel mondial, Man of Steel a adunat deja 542.9 milioane de dolari, iar analistii cred ca suma finala ar putea fi de 700 milioane de dolari.

 

 

3. Fast and Furious 6 (Universal)
Incasari in SUA: 235.4 milioane de dolari
Incasari totale: 695 de milioane de dolari

Fast and Furious 6 a inceput in forta inca din week-endul de debut, cu castiguri de 117 milioane de dolari. Filmul, al carui buget a fost de 160 milioane de dolari, si-a mentinut panta ascendenta si a ajuns la 235.4 milioane de dolari in SUA, respectiv 695 milioane de dolari la nivel mondial, in comparatie cu Fast Five (209 milioane de dolari - SUA, 626.1 milioane de dolari - nivel global). 

 

 

 

4. The Croods (Fox)
Incasari in SUA:
185.1 milioane de dolari
Incasari totale: 578 de milioane de dolari

The Croods a fost singurul film animat din cinematografie care a rulat timp de doua luni, fapt care le-a asigurat celor de la Fox incasari de 185.1 milioane de dolari in SUA, respectiv 578.5 milioane de dolari la nivel mondial. In aceste conditii, castigurile realizate de  The Croods au mai compensat din esecul de la inceputul anului al productiei Rise of the Guardians (87 milioane de dolari). 

 

 

5. The Great Gatsby (Warner Bros.)
Incasari in SUA: 142.5 milioane de dolari
Incasari totale:  321 de milioane de dolari

Adaptarile cinematografice ale unor opere literare  nu sunt niciodata o carte sigura pentru box-office, insa The Great Gatsby, cu coloana sonora moderna si efectele vizuale deosebite, a reusit sa sparga aceasta bariera si sa realizeze castiguri de 142.5 milioane de dolari, iar la nivel mondial sa ajunga la 321 milioane de dolari, bugetul filmului fiind doar de 105 milioane de dolari. Productia a reprezentat o revenire in forta a celor de la Warner Bros. dupa esecurile cu Jack Giant Slayer, Beautiful Creatures si Bullet to the Head.

 

 

6. Identity Thief (Universal)
Incasari in SUA:134.5 milioane de dolari
Incasari totale: 173 de milioane de dolari

Criticii nu au fost impresionati de comedia de 35 de milioane cu Melissa McCarthy si Jason Bateman, insa publicului nu i-a pasat. Astfel, dornici sa o vada pe Melissa McCarthy in rolul principal, acestia au cumparat bilete in valoare de 134.5 milioane de dolari, productia fiind un adevarat castig pentru Universal, care a lansat in ultima perioada filme de succes, precum Fast and Furious 6, Pitch Perfect si Les Miserables.

 

 

7. Now You See Me (Summit)
Incasari in SUA: 110.4 milioane de dolari

Incasari totale: 169 de milioane de dolari

Productia celor de la Summit poate fi considerata una dintre cele mai mari surprize ale verii. In week-end-ul de debut a detronat After Earth a lui Will Smith, realizand incasari de 29.4 milioane de dolari, iar de atunci a ajuns sa depaseasca pragul de 100 de milioane de dolari, pana la 110.4 milioane. 

 

 

 

8. Olympus Has Fallen (FilmDistrict)
Incasari in SUA: 98.8 milioane de dolari
Incasari totale:  160 de milioane de dolari

Intrati de curand pe piata, cei de la FilmDistrict s-au bucurat de cel mai mare succes de pana acum cu Olympus Has Fallen care, cu un buget de doar 70 de milioane de dolari a depasit cu usurinta cele 150 de milioane de dolari investite in thriller-ul White House Down. Datorita unei campanii de promovare captivanta, care a prezentat intr-un mod vizual izbitor resedinta prezidentiala aflata in pericol, Olympus Has Fallen a realizat incasari de aproape 100 milioane de dolari, mentinandu-se in Top 10 timp de 6 saptamani. Productia a marcat si revenirea in prim plan a lui Gerard Butler, dupa esecurile pe care le-a avut cu Chasing Mavericks (6 milioane), Playing for Keeps (13.1 milioane) si Movie 43 (8.8 milioane).
 

 

9. 42 (Warner Bros.)
Incasari in SUA:
94.6 milioane de dolari
Incasari totale: N/A

Filmul biografic despre Jackie Robinson nu a avut un nume important in rolul principal (nou-venitul Chadwick Boseman a interpretat rolul legendarului jucator de baseball), dar Warner Bros. s-a asigurat ca Harrison Ford a fost prezent in campania de marketing, iar strategia a dat rezultate. Cu un buget de 40 de milioane de dolari, drama a acumulat in SUA castiguri de 94.6 milioane de dolari, mai mult decat Moneyball a lui Brad Pitt (75.6 milioane de dolari) si decat Trouble with the Curve a lui Clint Eastwood (35.8 milioane de dolari).

 

 

 

10. Mama (Universal)
Incasari in SUA:
71.6 milioane de dolari
Incasari totale: 146 de milioane de dolari

Mama, care a fost realizat de producatorul Guillermo Del Toro, a avut incasari de 28.4 milioane de dolari in week-end-ul de deschidere, ajungand pana la putin peste 70 de milioane de dolari, in ciuda bugetului restrans, de doar 15 milioane de dolari. De altfel, Mama a fost printre putinele filme care au reusit sa exceleze in box-office in perioada ianuarie-martie.

 

 

 

11. Safe Haven (Relativity)
Incasari in SUA:
71.3 milioane de dolari
Incasari totale: N/A

Cu un buget de 28 de milioane de dolari, Safe Haven a avut incasari de 71.3 milioane de dolari, depasind A Good Day To Die Hard (67.3 milioane de dolari) care a fost lansat in aceeasi zi. In plus, productia a reusit sa depaseasca cele mai recente doua adaptari ale scriitorului Nicholas Sparks, The Lucky One (60.5 milioane de dolari) si The Last Song (63 milioane de dolari), fiind depasit doar de The Notebook (81 milioane de dolari) si Dear John (80 milioane de dolari).

 

 

 

12. The Purge (Universal)
Incasari in SUA:
  63.6 milioane de dolari
Incasari totale:  73 de milioane de dolari

Thriller-ul realizat de Jason Blum a costat doar 3 milioane de dolari, reusind sa obtina incasari de peste 20 de ori mai mari. Cei de la Universal au dat lovitura cu acest film care, chiar daca a intampinat cateva dificultati in box-office, s-a dovedit a fi un mare castig datorita costurilor foarte reduse.

 

 

 

 

13. The Call (TriStar)
Incasari in SUA: 51.9 milioane de dolari
Incasari totale: N/A

Acesta este un alt exemplu de film cu buget redus care a reusit sa impresioneze. Productia de 12 milioane de dolari, cu Halle Berry in prim plan, a reusit sa obtina incasari de 51.9 milioane de  dolari, acesta fiind unul dintre filmele cu cele mai bune incasari ale actritei, exceptand X-Men si New Year's Eve, de la Gothika (59.7 milioane de dolari), din 2003.

 

 

14. Mud (Roadside Attractions)
Incasari in SUA: 20.8 milioane de dolari

Incasari totale:  N/A

Cu un buget de 10 milioane de dolari, Mud nu poate fi considerat un film profitabil, insa productia celor de la Roadside Attractions s-a mentinut la un nivel ridicat in prima parte a anului 2013. In regia lui Jeff Nichols, cu Matthew McConaughey si Reese Witherspoon in rolurile principale, filmul nu a avut incasari mai mari de 2.5 milioane de dolari in vreun week-end, insa a depasit pana la urma linia celor 20 de milioane si astfel producatorii si-au dublat banii investiti.

 

 

 

15. Quartet (Weinstein)
Incasari in SUA: 18.4 milioane de dolari
Incasari totale: N/A

Quartet reprezinta debutul regizoral al lui Dustin Hoffman, din distributie facand parte Maggie Smith si Michael Gambon. Lansat in cinematografe in ianuarie 2013, filmul cu un buget de 10 milioane de dolari a reusit sa se mentina in prim plan timp de sapte week-end-uri, reusind sa obtina incasari de 18.4 milioane de dolari.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies