marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

21 de ani de la debutul lui Reese Witherspoon intr-un film cu care a starnit lacrimi: cum s-a transformat fetita de 14 ani numita Micuta Meryl

Frumoasa actrita de 36 de ani se pregateste sa aduca pe marile ecrane un film foarte asteptat  "Mud" in regia lui Jeff Nichols si in care joaca alaturi de Matthew McConaughey. Fanii vedetei care a implinit  22 de ani de cariera si-au adus aminte de debutul ei emotionant pe marile ecrane.

21 de ani de la debutul lui Reese Witherspoon intr-un film cu care a starnit lacrimi: cum s-a transformat fetita de 14 ani numita Micuta Meryl


Actrita a debutat in lumea cinematografiei in 1991, pe cand avea doar 14 ani in drama The Man on The Moon, o poveste despre dragoste si efectele ei la o varsta frageda. Actrita a stralucit in rolul adolescentei de 14 ani, Dani, care descopera pentru prima data iubirea, dar si dramele pe care aceasta le implica.


Dani Trant (Reese Witherspoon)  se indragosteste de un vecin intr-o Louisiana rurala din 1957, insa sentimenul nu este reciproc. Debutul a fost cu atat mai fulminant cu cat Reese venise la auditii pentru un rol secundar, insa a sfarsit prin a obtine statutul de actrita principala in productie.  Filmul regizat de Robert Mulligan este unul extrem de apreciat.


Inca de la inceput Witherspoon a fost remarcata si nominalizata la Young Artist Award ca “cea mai buna tanara actrita”. Apoi, cariera ei a continuat cu aparitii in show-uri TV sau in seriale, urmate de roluri pe marele ecran, ca cel din 1994 in filmul S.F.W. In 1996, actrita a primit doua roluri importante, in Fear (alaturi de Mark Wahlberg si Alyssa Milano) si in Freeway (cu Kiefer Sutherland si Brooke Shields). Criticile au fost pozitive, iar Reese considerata o speranta a cinematografiei. Idolul sau actoricesc este Meryl Streep si ca urmare primeste porecla "Micuta Meryl".
 


Fiica unui cuplu de doctori, Laura Jeanne Reese Witherspoon si-a inceput cariera de model in Tennessee, orasul in care a crescut. De la tanara adolescenta, timida si destul de retrasa, actrita s-a transformat intr-o femeie foarte atragatoare care reuseste sa atraga atentia celor din jur la fiecare aparitie.

Punctul culminant al carierei l-a reprezentat rolul din Walk the Line ( 2005), acolo unde a jucat-o pe June Carter Cash, iubita cantaretului Johnny Cash. Datorita interpretarii de exceptie, Reese Witherspoon a primit numeroase nominalizari si premii si a castigat Oscarul pentru cea mai buna actrita.


In 1997, Reese Witherspoon a facut o pauza in cariera sa si a inceput sa se intalneasca cu actorul Ryan Phillippe. Abia in 1998 s-a intors pe ecrane cu filmele Overnight Delivery, Pleasantville si Twilight si a castigat premiul Young Hollywood Award for Best Female Breakthrough Performance. Au urmat roluri diverse in productii ca Best Laid Plans, Cruel Intentions, Election (prima nominalizare la Globurile de Aur). Cu toate acestea, Reese a declarat ca in acea perioada se chinuia sa gaseasca de munca si ca nu era o lupta prea simpla.
 

Astfel, ea a acceptat si roluri secundare in American Psycho, Little Nicky sau in serialul Friends. Din 2001, cariera vedetei a inceput sa straluceasca. Ea a acceptat rolul principal in filmul Legally Blonde, care a fost un succes urias de boxoffice, iar ea a primit a doua nominalizare la Globurile de Aur. Reese Witherspoon a mai jucat in The Importance of Being Earnest, Sweet Home Alabama, Legally Blonde 2: Red, White & Blonde, Vanity Fair, Just Like Heaven.


La 4 ani de la divortul de Ryan Phillippe, Reese Witherspoon l-a intalnit pe Jim Toth, un agent de talente, iar cei doi s-au casatorit in 26 martie 2011, in Ojai, California. Mama a doi copii, Ava, in varsta de 12 ani, si Deacon, in varsta de 8 ani, frumoasa actrita este insarcinata cu cel de-al treilea, aceasta urmand sa nasca in a doua jumatate a anului.


Chiar daca este insarcinata, Reese Witherspoon continua sa se ocupe de proiectele sale, in aceasta perioada aflandu-se pe platourile de filmare pentru productiile Men Are from Mars, Women Are from Venus si Devil's Knot.  Primul film reprezinta ecranizarea dupa celebra carte "Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus", de John Gray si va aparea in 2013.


"Actiunea din Devil's Knot se petrece in Arkansas si este ceea ce eu numesc o poveste foarte americana. Dupa ce voi termina cu filmarile, voi lua o pauza pentru a naste si a ma ocupa de copil", a marturisit actrita.


 

Sursa foto: Getty
 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies