marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

3, 2, 1... A inceput Festivalul de Film de la Venetia!

Italienii au dat startul celor 11 zile de deliciu pentru cinefili. Pana pe 6 septembrie, Festivalul de Film de la Venetia, aflat la cea de-a 65-a editie, isi pune hainele de sarbatoare pentru a intampina staruri de renume din lumea cinematografica.

3, 2, 1... A inceput Festivalul de Film de la Venetia!
Brad Pitt si George Clooney se vor ocupa de deschiderea festivalului cu pelicula "Burn After Reading", noua creatie a fratilor Coen. Comedia satirica este una dintre cele mai asteptate, mai ales dupa succesul pe care Joel si Ethan Coen l-au avut cu “Nu exista tara pentru batrani”, castigator a patru premii Oscar.
In competitia principala au ramas 21 de filme, dintre care doar cinci reprezinta Statele Unite, acestea fiind pelicule independente, cu buget redus, in opozitie cu creatiile marilor studiouri, care nu sunt reprezentate in aceasta editie.

Marco Mueller, directorul festivalului, cel care a ales 55 de filme pentru competitia oficiala, din cele 3.000 participante, a marturisit ca slaba prezenta a peliculelor de la Hollywood se datoreaza celor 14 saptamani de greva a scenaristilor americani.

Avem doar cinci filme americane in competitie, iar majoritatea au in distributie vedete. Astfel, intr-un fel, greva a facut doar ca filmele studiourilor importante sa fie lansate la sfarsitul lunii decembrie sau in ianuarie”, a declarat acesta pentru Reuters.

Citeste aici mai multe despre filmele care vor rula in cadrul Festivalului de Film de la Ven

etia!

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies