marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

300: Rise of An Empire: mai degraba prabusirea unui imperiu

Cand s-a lansat, in urma cu 6 ani, primul film 300 mi-a placut mai mult decat ma asteptam. M-a surprins placut cu povestea si actiunea, iar stilul vizual este cu totul deosebit. Cand am vazut trailerele pentru continuare, m-am rugat ca acest film sa iasa cum trebuie si sa aduca ceva nou. Doar ca nu prea au iesit bine lucrurile.

300: Rise of An Empire: mai degraba prabusirea unui imperiu

De la filme ca 300 nu poti cere sa fie capodopere cinematografice, dar primul a iesit foarte bine si am fost fana spartanilor. Regizorul Zack Snyder a gasit cumva reteta ideala si a reusit sa faca mai mult decat un film cu si despre lupte: ne-a introdus intr-un univers intunecat, al eroismului si al legendelor.


300: Rise of An Empire
pastreaza stilul vizual din filmul lui Zack Snyder si da, este impresionant, mai ales in format IMAX 3D. Dar iti lasa senzatia ca este un trailer lung de 2 ore si tot astepti sa descoperi adevarata aventura. Povestea este noua, cu alta distributie, insa vor fi conectate si personajele originale, inclusiv cel al lui Gerard Butler.


 

Dupa confruntarea de la Termopile, regele Xerxes continua in forta consolidarea puterii Imperiului Persan, urmarind nemilos expansiunea teritoriului sau si dezvoltarea unei armate invincibile. Cu o flota impresionanta condusa de Artemesia, Xerxes va face tot ce ii sta in putinta pentru a-l opri pe generalul Themistokles, care doreste sa unifice teritoriile grecesti. Regizat de Noam Murro si cu Eva Green si Rodrigo Santoro in rolurile principale, filmul este bazat pe romanul grafic Xerxes, de Frank Miller, si reconstituie batalia navala de la Salamina dintre persi si greci, din anul 480 i.e.n.

 


Din pacate, 300 Rise of An Empire, nu m-a convins si nu mi se pare ca vine cu nimic nou fata de cel original. Scenele de lupta sunt foarte elaborate, sangeroase si bine lucrate la nivel vizual, dar sunt exagerate peste putinta. Povestea are scapari si cateodata lipsa de logica, iar gaurile din scenariu sunt usor enervante. Mi-a placut Eva Green si cred ca fanii vor fi incantati sa o vada intr-o scena de sex salbatic, dar mi se pare ca isi iroseste potentialul extroardinar cu filme care nu sunt pe masura talentului ei. Ea este forta acestui film si creeaza un personaj negativ interesant si dur pana la un punct, cand realizatorii filmului o transforma in vechiul cliseu: femeia vampa, cu traume din copilarie, care se foloseste de aspectul ei fizic pentru a-si cuceri inamicii.

 

Actorul principal, Sullivan Stapleton, nu m-a impresionat deloc si in afara de faptul ca ne arata tehnicile de lupta si tine niste discursuri de lupta semi-motivante, nu am vazut nici o stralucire. Ce m-a enervat cel mai rau a fost ca tocmai Xerxes, care era prezentat ca adevaratul erou negativ al filmului, este folosit doar ca pretext si trecut in umbra Artemisiei. Mi-ar fi placut sa-l  vad pe el mai mult, tinand cont ca la inceptuul filmului aflam cum a fost transformat intr-o fiinta supranaturala si cum a ajuns regele-zeu. Rodrigo Santoro a creat unul dintre cele mai fascinante personaje si as fi vrut sa-l vad mai mult.

 

Din pacate, pentru mine 300: Rise of An Empire este un pariu pierdut. Dar nu-mi fac griji, sunt sigura ca fanii inraiti se vor duce si vor fi impresionati de spectaculozitatea pe care o are, insa cred ca aceasta continuare afi fost mai reusita daca nu se vedea atat de "obscen" si insistent dorinta producatorilor de a stoarce bani de la fani. Pacat, ar fi putut fi un al doilea 300 reusit, insa a iesit doar un preview pentru un film care s-a pierdut pe drum. Asa ca aleg originalul 300, cu Gerard Butler urland cat il tin plamanii "This is Spartaaaaa!"

 

Verdict: 6/10

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies