marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

39 de ani de la moartea celui mai popular actor de arte martiale din istorie. 25 de momente memorabile din cariera lui Bruce Lee

Pe 20 iulie se implinesc 39 de ani de cand legendarul Bruce Lee a murit. La aproape patru decenii de la disparitia sa, fanii nu uita momentele memorabile pe care acesta le-a creat in filmele sale, schimband pentru totdeauna modul in care asiaticii erau priviti in cinematografie si creand un curent care i-a inspirat pe foarte multi dupa aceea, mai ales in filmele cu batai si lupte.

39 de ani de la moartea celui mai popular actor de arte martiale din istorie. 25 de momente memorabile din cariera lui Bruce Lee


GALERIE FOTO Cele mai memorabile 25 de momente din cariera lui Bruce Lee

 

Un simbol al culturii chineze, Bruce Lee a reusit sa isi transforme imaginea intr-un fenomen mondial si a inspirat generatii intregi de pe intreg mapamondul.


Timp de 32 de ani, Bruce Lee a reusit sa creeze roluri memorabile in filmele pe care le-a jucat, fiind considerat cel mai bun actor din productiile de arte martiale. Cunoscut pentru stilul de lupta inconfundabil, apreciat pentru umorul si inteligenta de care a dat dovada de-a lungul timpului, Bruce Lee a ramas in istoria cinematografiei.
 

 

Nascut sub semnul dragonului in 1940, semn al prosperitatii si norocului, Bruce Lee a reusit sa atraga atentia producatorilor de la Hollywood inca din adolescenta, pe vremea cand participa la diverse concursuri de arte martiale.

Dovedind o forta fizica si psihica foarte bine dezvoltata, dornic sa se afirme in lumea cinematografiei, tanarul Lee a obtinut primul rol in 1969, in Marlowe, iar din acest punct lucrurile au intrat pe o panta ascendenta. The Big Boss, Fist of Fury, The Way of the Dragon, Enter the Dragon, Game of Death si Game of Death 2 au fost urmatoarele filme de din cariera lui Lee, o cariera incheiata prematur in 1973, pe platourile de filmare din cauza unui edem cerebral. In timp ce filma la "Enter The Dragon", actorul s-a prabusit pe platou, iar in urma investigatiilor medicale a reiesit ca actorul a suferit o contuzie cerebrala, ale carei efecte i-au cauzat moartea.

 

Considerat de multi cel mai bun actor de arte martiale, Bruce Lee a fost creditat si cu faptul ca a reusit sa schimbe perceptia americanilor despre populatia asiatica, fiindu-i recunoscute meritele si in dezvoltarea artelor martiale si a filosofiei.

 

"Orice forma de cunoastere te apropie mai mult de cunoasterea de sine" - Bruce Lee



Succesul pe care l-a avut Bruce Lee s-a vazut si dupa moartea acestuia, dovada fiind cele cinci jocuri care au fost create avandu-l ca erou principal pe acesta, dar si numarul impresionant de volume care au fost cumparate din cele trei carti scrie de actor.


 

"Cel mai important lucru pe care l-am invatat este sa fii tu insuti in orice situatie. Trebuie sa ai incredere in tine insuti. Nu incerca sa gasesti un alt individ si sa ii copiezi personalitatea" - Bruce Lee

 


Bruce Lee este considerat drept cel mai popular si influent artist si practicant de arte martiale din secolul XX.  Pentru fanii regretatului actor, cei de la revista britanica Total Film au realizat un top al celor mai bune momente din cariera lui Bruce Lee.

 

GALERIE FOTO Cele mai memorabile 25 de momente din cariera lui Bruce Lee

Sursa: Total Film


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies