marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) 5 locuri de vizitat în Ploiești

Pentru mulți dintre noi poate fi un oraș pe care îl admirăm, în treacăt, în drum spre munte sau pentru alții poate fi un simplu punct pe hartă. 
(P) 5 locuri de vizitat în Ploiești
Totuși, Ploieștiul este un oraș care ne-a dat unele dintre cele mai mari nume, ca Nichita Stănescu sau Ion Luca Caragiale. Este un oraș de provincie care, însă, se dezvoltă constant, conform noilor trenduri, motiv pentru care cei din municipiul Ploiești pot comanda prin aplicația Food Panda toate preparatele pe care și le doresc.Dacă ai vreodată ocazia să oprești în Ploiești, ia cu tine lista de mai jos în care găsești 5 locuri pe care să le vizitezi.
 
Muzeul Ceasului
 
Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” este unic în România și tocmai a fost renovat. În urma degradării, acesta ajunsese în paragină și a avut nevoie de reparații serioase. Acum este reinventat și strălucește din toate punctele de vedere. Poți admira cele mai vechi și cele mai frumoase modele de ceasuri, din vremurile trecute.
 
Casa memorială Nichita Stănescu
 
Așa cum am spus la început, Nichita Stănescu este originar din Ploiești. Aici poți descoperi casa în care s-a născut și a copilărit, dar și elementele des întâlnite în poeziile sale, ca pianul, patul și biroul. Casa a fost ridicată de bunicul său Hristea Stănescu și se află pe strada care acum îi poartă numele, Nichita Stănescu nr. 1.
 
Muzeul Memorial I.L.Caragiale
Numit și Casa Dobrescu, cu un stil rustic, muzeul Memorial I.L.Caragiale este deschis din 1979 și se află pe Strada Kutuzov, pe drumul care duce către Târgoviște. Aici poți descoperi o cele mai importante momente din viața scriitorului, într-o mulțime de scrisori, fotografii și afișe ale unor piese de care poate nici măcar nu ai auzit. Nu trebuie să ratezi muzeul în cazul în care vii la Ploiești.
 
Muzeul Petrolului
În apropierea Ploieștiului se află rafinăria Brazi, care a reprezentat foarte multă vreme un pilon important în economia orașului. Inaugurat în 1961, în anul în care industria petrolieră din România sărbătorea 100 de ani, muzeul este unic la noi în țară și face parte din puținele existente în Europa. Poți vedea cum arăta prima mochetă a unei instalații de foraj mecanic sau a fabricii de gaz. De asemenea, aici se află unelte și lămpi folosite la minerit din secolul XIX.
 
Casa de Târgoveț
 
Muzeul te trimite foarte departe în istorie, deoarece cuprinde numeroase elemente din secolele XVIII-XIX, cum ar fi obiecte vechi găsite în casele negustorilor care au trăit în perioada respectivă. Nu lipsesc vasele arse, lădițele de zestre sau narghilelele, reprezentative acelor vremuri. Este primul muzeu ridicat în Ploiești și a fost restaurat după Primul Război Mondial.
 
Chiar dacă nu este cunoscut pentru peisajele impresionante sau pentru viața de noapte, Ploieștiul este un oraș care îți poate oferi o frumoasă lecție de istorie și te poate transpune în acele vremuri istorice absolut fascinante.

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies