marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

5 momente ciudate la Cannes: de la jafuri de milioane de dolari la comentariile regizorului Francois Ozon despre prostitutie

Festivalul de Film de la Cannes si-a inchis portile dupa o gala extraordinara in care celor mai buni actori si regizori le-a fost recunoscut talentul. Insa pe langa clipe impresionante, au existat si momente ciudate care nu vor fi uitate prea curand.

5 momente ciudate la Cannes: de la jafuri de milioane de dolari la comentariile regizorului Francois Ozon despre prostitutie

Fiecare an aduce la Cannes un strop de drama, fie ca e vorba de Lars von Trier care pretinde ca este nazist sau de huiduielile aprige ale publicului la premiera vreunui film sau de un accident vestimentar care se produce pe covorul rosu.

 

Editia din 2013 nu s-a lasat mai prejos si, alaturi de evenimentele obisnuite, au existat si cateva mai ciudate, printre ele numarandu-se si o serie de jafuri sau o persoana care a pretins ca este o celebritate mondiala pentru a obtine accesul la petrecerile exclusive. Cei de la Hollywood Reporter au ales cele mai ciudate 5 momente din acest an la Cannes.

 

 

1.Furtul bijuteriilor de peste un milion de dolari destinate starurilor de la Cannes

 

Bijuterii in valoare de peste un milion de dolari, care urmau sa fie imprumutate starurilor de cinema prezente la Festivalul de Film de la Cannes, au fost furate in noaptea de 17 mai dintr-un hotel de pe Croazeta. Furtul s-a produs in camera de hotel inchiriata de un angajat al celebrului lant de magazine de bijuterii Chopard, care confectioneaza si prestigiosul trofeu Palme d'Or si este unul dintre sponsorii oficiali ai evenimentului. Furtul a avut loc la un hotel Novotel din Cannes, situat pe o strada principala din centrul orasului, la mica distanta de Palais des Festivals.
 

Acesta a fost primul jaf dintr-o serie de spargeri care au avut loc la Cannes, printre cei pagubiti fiind Zhang Qiang, vicepresendintele China Film Group. Un al treilea jaf s-a produs la o petrecere exclusiva cand au fost furate bijuterii in valoare de 2 milioane de euro.

 

 

 

2. Incident armat la Cannes

 

Vineri dupa-amiaza, un barbat a fost arestat dupa ce a tras doua focuri de arma in aer, incidentul producandu-se chiar in timp ce actorii Christoph Waltz si Daniel Auteuil acordau un interviu live pentru Canal +. Agentii de paza si protectie au intervenit rapid si l-au pus la pamant pe acest barbat. Politia sosita la fata locului le-a spus tuturor oamenilor prezenti in acel loc sa fuga, intrucat barbatul tinea in mana o grenada. Politia l-a arestat si a descoperit ca acesta purta asupra sa un cutit si o grenada, care nu era insa una reala. Dupa ce barbatul a fost dus la politie, producatorii show-ului de la Canal+ au spus ca programul va continua: "The show must go on".

 

 

 

3. Psy-ch!

 

In timp ce la Cannes era plin de celebritati, una dintre acestea s-a dovedit a fi un om obisnuit, desi la prima vedere s-a crezut ca este celebrul cantarest Psy. Vazut peste tot in statiune, falsul Psy s-a bucurat de perioada sa de celebritate, timp in care s-a fotografiat cu fanii, a oferit autografe si a participat la evenimente exclusive. Acesta a fost deconspirat dupa ce adevaratul Psy a postat un mesaj pe twitter din SUA: "Se pare ca exista un alt EU la Cannes. Il salut!".

 

 

 

 

4. Pana la infinit si dincolo de el

 

Prestigiosul eveniment caritabil AmfAR, eveniment la care se aduna celebritatile pentru a strange bani in cauze nobile a avut parte de un moment mai special. Elementul surpriza al licitatiei a fost excursia in spatiu alaturi de Leonardo DiCaprio pentru care se pare ca s-a platit 1,5 milioane de dolari.

 

 

 

5. Comentariul care a enervat Franta

 

Intr-un interviu acordat pentru The Hollywood Reporter, regizorul Francois Ozon a vorbit despre filmul cu care a participat in competitia oficiala, Jeune et Jolie, interviu in care a facut o declaratie care a stranit o serie de controverse in Franta: "Este o fantezie a multor femei sa se prostitueze". Dupa ce a primit mai multe critici pentru aceasta afirmatie, regizorul s-a aparat printr-un mesaj pe twitter: "Remarca mea a fost gresit inteleasa. Eu nu am vorbit despre femei in general, ci despre personajele mele".

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies