marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

65 de ani de Cannes: imagini de legenda de la cel mai prestigios festival de film din lume

Cel mai prestigios festival de film din lume si-a deschis portile pe 16 mai pentru a 65-a oara. De la monstrii sacri ai cinematografiei la starlete, multe dintre starurile prezente la Cannes de-a lungul anilor au oferit momente memorabile.

65 de ani de Cannes: imagini de legenda de la cel mai prestigios festival de film din lume

GALERIE FOTO 32 de imagini de legenda de la Festivalul de Film de la Cannes


Covorul rosu de la Cannes este intotdeuna plin ochi cu vedete si actori celebri. Dar cateva dintre aparitii au ramas in istorie. De la necunoscuta (pe atunci) Brigitte Bardot, care la 18 ani cucerea croazeta doar in costum de baie si pana la Jodie Foster si Robert De Niro, care veneau gloriosi la Cannes dupa ce uluiau in Taxi Driver, Festivalul de Film de la Cannes a stralucit de fiecare data si a adus in prim plan productii fascinante.

 

Si in acest an  vedetele se vor inghesui sa paseasca pe legendarul covor rosu. In perioada 16-27 mai, croazeta va fi "invadata" ce celebritati ca Nicole Kidman, Robert Pattinson, David Cronenberg, Marion Cotillard, Jessica Chastain, Kristen Stewart, Wes Anderson, Brad Pitt, Ray Liotta, Tom Hardy, Shia LaBeouf.
 

Anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes cinematografia americana se intoarce in forta. 22 de filme sunt in cursa pentru Palme d'Or. Printre cele mai anticipate filme sunt Cosmopolis al lui David Cronenberg si ecranizarea On the Road al lui Walter Salles, dar la fel de asteptata este si intoarcerea lui Cristi Mungiu cu Dupa dealuri.

 

Vezi prezentarea celor 22 de filme aflate in competitie la Festivalul de FIlm de la Cannes din 2012

Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies