marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

7 actrite de Oscar in 2013: cele mai mari temeri ale lor, cele mai proaste auditii, rolurile pentru care au luptat

Amy Adams, Marion Cotillard, Sally Field, Anne Hathaway, Helen Hunt, Rachel Weisz  si Naomi Watts au dezvaluit intr-un interviu inedit pentru Hollywood Reporter cum au luptat pentru rolurile pe care au visat sa le joace. Toate cele 7 actrite pot obtine nominalizari la Oscar peste cateva saptamani.

7 actrite de Oscar in 2013: cele mai mari temeri ale lor, cele mai proaste auditii, rolurile pentru care au luptat


Naomi Watts, actrita britanica,  in varsta de 44 de ani, s-a ales cu bronsita in urma filmarilor de la The Impossible, drama regizata de Juan Antonio Bayona despre povestea adevarata a unei familii care a reusit sa supravietuiasca dezastrului din 2004, cand un tsunami a lovit sud-estul Asiei.

Actrita a dezvaluit ca a suferit multe dezamagiri in trecut  pana sa reuseasca sa se impuna ca actrita."Am fost terorizata sa lucrez cu David Linch la Mulholland Drive. Timp de ani am mers la auditii, eram mereu refuzata si mi se spunea ca sunt asa si pe dincolo. Mi-e era frica de faptul ca o sa ajung un mare nimic. Atunci Linch m-a privit in ochi si a vazut ceva. Mi-a vorbit si mi-a deschis acele masti interioare" a dezvaluit actrita. "Si acum ma bantuie amintirile de la primele auditii. Am fost pe bune intr-o camera unde un regizor ce trebuia sa tina auditiile dormea, este un regizor la moda acum" a declarat actrita care viseaza sa faca o comedie: "Vreau sa joc un rol de comedie inainte sa mor"
 


 


Sally Field, actrita americana, in varsta de 66 a atras atentia cu rolul lui Mary Todd Lincoln in drama regizata de Steven Spilerberg despre cel mai popular si iubit presedinte din istoria Statelor Unite - Lincoln. "Am luptat ca un drac sa castig acest rol. O voce imi tot suna in cap si-mi spunea ca nu pot sa o fac. Si am o problema cu aceasta voce pentru ca de obicei devine o autoprofetie."

Field a fost abordata pentru acest rol in 2005. Pe atunci Liam Neeson era distribuit in rolul lui Lincoln, insa pana a intrat filmul in productie actorul a fost inlocuit cu Daniel Day-Lewis, care este cu 10 ani mai tanar decat ea. Spielberg nu o vedea pe Sally ca sotia lui Lincoln alaturi de Day-Lewis, insa actrita l-a implorat sa faca un test de camera. Daniel Day-Lewis a zburat din Irlanda special pentru aceasta proba. "Cand am ajuns acasa, in aceeasi zi, dupa ce am dat proba, Steven si Daniel m-au sunat si m-au intrebat: <<Vrei sa fii Mary?>>" a povestit actrita.

 


Amy Adams, actrita americana de 38 de ani, a impresionat cu rolul sotiei lui Philip Seymour Hoffman in drama filosofica The Master regizata de Paul Thomas Anderson. Actrita a reusit sa se remarce alaturi de doi actori ale caror interpretari au creat multa valva - Joaquin Pheonix si Hoffman.

"Am un temperament coleric. Trebuie sa invat sa ma controlez. Intr-o zi o sa iau la bataie un paparazzi. Imi urmaresc fetita si asta ma deranjeaza" a declarat Amy care a visat sa paraseasca Hollywood-ul:  "Planuiam sa ma mut in New York. Nu eram fericita si daca nu esti fericit, nimic nu are  valoare." Actrita crede ca femeile sunt tratate diferit de barbati in industria filmului: "Femeilor li se spune mereu ca au o perioada la care expira si nu stiu daca asta li se spune si barbatilor."

Helen Hunt, actrita de 49 de ani nu a avut nicio problema sa apara goala in scene de sex din The Sessions alaturi de John Hawkes - un film despre sex in care sexul nu este ciudat, cool, blamat sau rusinos. Filmul spune povestea lui Mark O’Brien (John Hawkes) care s-a imbolnavit de poliomielita la varsta de 6 ani, iar coloana vertebrala i-a fost deformata intr-un mod atat de grotesc incat barbatul a ramas tintuit la pat. Acesta decide sa isi piarda virginitatea la varsta de 38 de ani si apeleaza la ajutorul unui terapeut specializat pe probleme sexuale pe nume Cheryl Cohen Greene (Helen Hunt). "Dorinta mea de a juca in ceva atat de frumos ca acest film a fost mai mare decat temerile mele" a dezvaluit actrita despre scenele de nuditate din film. Actrita a povestit ca initial a fost respinsa pentru rolul care i-a adus Oscarul in 1998 "Pentru As Good as It Gets mi s-a spus ca eram prea tanara, prea blonda, prea neinteresanta."

 

Marion Cotillard, frantuzoaica in varsta de 37 de ani este considerata o mare favorita la categoria "Oscar pentru cel mai bun rol principal feminin" in 2013. In Rust&Bone, regizat de Jacques Audiard, actrita joaca rolul unei dresoare de balene ucigase, care in urma unui accident, isi pierde picioarele. Aceasta este nevoita sa descopere o latura complet diferita a vietii si sa infrunte durerile. Rolul complex si interpretarea emotionanta a acesteia i-au adus din nou numai laude din partea criticilor. Actrita ar putea primi o nominalizare la Oscar, conform publicatiilor americane, de specialitate.


"Rolul din La Vie en Rose mi-a schimbat viata. Am simtit ca trebuie sa-mi repar anumite relatii, ceea ce era ciudat. Dintr-o data trebuia sa o iau de la capat", a povestit actrita. Care este rolul visat de ea? "Imi doresc sa joc un monstru. Ca Gollum, sau ceva asemanator pentru care trebuie sa creezi aproape totul."

 

Rachel Weisz  s-a remarcat in acest an cu rolul din The Deep Blue Sea. Actrita in varsta de 42 de ani a povestit despre vanatoare pe care a pus-o la cale pentru a obtine rolul din The Constant Gardener care i-a adus un Oscar si un Glob de Aur. "L-am vanat pe regizor. L-am sunat si i-am scris scrisori non stop. Erau foarte indraznete si ii explicam de ce sunt buna pentru acest rol. Este foarte non-britanic din partea mea. Insa am renuntat la asta, iar regizorul mi-a spus ca aceasta tenacitate a fost potrivita personajului".


 

 


Anne Hathaway, actrita de 30 de ani a suportat o adevarata agonie pentru a o portretiza pe Fantine, mama lui Cosette, din cel mai ambitios musical al anului - Mizerabilii, regizat de Tom Hooper. Actrita i-a cerut parerea mamei care a jucat-o si ea pe Fantine, acum mai bine de 20 de ani, in varianta de teatru a musicalului, insa a renuntat la rol in mijlocul turneului pentru a avea grija de copii, acesta fiind ultimul ei rol "E minunat sa ai acest gen de discutie cu mama ta, nu cu un profesor de actorie sau cu un regizor."


Marele vis al actritei este sa o joace pe Ecaterina a II-a a Rusiei: "Am inceput sa citesc biografia ei si este o poveste interesanta. Implica sex si renuntarea la sex iar aceasta femeie este geniala" a povestit actrita care nu regreta ca a prezentat Gala Oscarurilor in 2011 chiar daca s-a spus ca a fost un esec: "M-am distrat de minune."

 


Galerie foto


Modifică setările cookies