marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

9 milioane de americani au urmarit cu sufletul la gura ultimul episod din House. Ce se intampla acum cu actorul care a creat cel mai complex personaj de pe TV

Dr House a parasit definitiv acum o zi  spitalul Princeton-Plainsboro intr-un episod final emotionant al serialului care a fermecat milioane de telespectatori din toata lumea timp de 8 ani. Actorul britanic Hugh Laurie a povestit intr-un interviu pentru Los Angeles Times cum a creat un personaj atat de plin de defecte si totusi atat de iubit de sute de mii de fani si cat de greu i-a fost sa-si ia adio de la el.

9 milioane de americani au urmarit cu sufletul la gura ultimul episod din House. Ce se intampla acum cu actorul care a creat cel mai complex personaj de pe TV

Galerie foto: 15 imagini cu inegalabilul Dr. House!


Actorul britanic Hugh Laurie a venit pentru prima data in Los Angeles in urma cu 9 ani pentru a juca intr-un serial de drama despre care credea ca nu va dura mai mult de 1-2 sezoane. De fiecare data cand americanii si fanii serialului House il vad pe Hugh Laurie la televizor par dezamagiti si uimiti ca acesta nu schioapata si vorbeste cu accent britanic. Totul este o marturie pentru cat de bine a reusit sa creeze pe micile ecrane unul dintre cele mai complexe personaje din istoria serialelor TV.


Ultimul episod difuzat luni seara a atras in SUA 9 milioane de telespectatori pentru postul FOX. Fanii s-au inghesuit sa afle soarta lui House intr-un episod filozofic si dramatic in care si-au facut aparitia si actori care au iesit din serial ca Jennifer Morrison, Anne Dudek si Sela Ward pe langa Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer.

Spoiler Alert!
In ultimul episod, timp de aproape 40 de minute fanii s-au temut ca House va muri insa genialul doctor de la Princeton-Plainsboro si-a inscenat moartea pentru a fi alaturi de cel mai bun prieten al sau Wilson in ultimele lui luni de viata. Descoperim inca o data puterea prieteniei dintre cei doi care ne amintesc de Sherlock Holmes si  Dr. Watson alaturi de mesajul final al serialului "traieste pana nu devine prea tarziu."

 


In ultimele sezoane din House M.D., Hugh Laurie nu a devenit doar unul dintre cei mai bine platit actori de seriale din lume, ci si producator si regizor. Castigator a doua Globuri de Aur si cu 6 nominalizari la Premiile Emmy Hugh Laurie ( 52 de ani) este cunoscut pentru talentele sale multiple: este comediant, actor, regizor, scriitor, muzician.


Britanicul a dezvaluit ieri intr-un interviu pentru LA Times ca ii va fi dor de Gregory House: "House nu a avut caracterul meu. Nu a fost ca mine si eu nu am fost ca el, insa l-am iubit. Cred ca este responsabilitatea unui actor sa-si iubeasca personajul pe care il joaca. House este un om extrem de imprevizibil si amuzant, care se detesta si care este foarte nefericit. Am fost atras si impresionat de nefericirea lui si in general de ideea de nefericire. Oamenii fericiti nu au nevoie de ajutorul nostru, insa nefericirea este o stare care nu se termina niciodata".


A intrat in legenda modul in care Hugh Laurie a dat probe acum 9 ani pentru rolul lui House: in toaleta unui hotel din Namibia unde filma "Flight of the Phoenix". "Era singurul loc cu o lumina potrivita" a explicat acesta. La inceput a avut impresia ca va juca in serial un personaj secundar si a protestat cand i s-a spus ca show-ul va purta numele personajului sau. Fiind o drama medicala, Laurie se astepta la un titlu cu termeni medicali, insa atunci cand a realizat ca serialul este de fapt un studiu de personaj a admis ca House M.D. este potrivit.


Acest lucru a reprezentat o presiune uriasa pe Laurie care aparea in aproape fiecare scena in primele sezoane. "A fost un rol care m-a consumat si am muncit foarte mult pentru a-l interpreta asa cum imi doream. Este un truc necesar in televiziune ca personajele sa nu se poata schimba cu adevarat. In filme, pentru ca stii unde este sfarsitul, personajul se poate schimba, insa in televiziune se inlocuieste schimbarea cu descoperirea iar asta este greu de realizat" a povestit actorul. Laurie a explicat care este paradoxul televiziunii si al filmului: faptul ca nu ai pareri ale tale, ci doar citate si ca iti poti surprinde cu ajutorul logicii audienta. Creatorul serialului David Shore a reusit sa faca acest lucru in House M.D. pana la final.


"Cand Wilson decide ca incerce un tratament periculos de chimioterapie, House este impotriva acestei variante, ii spune ca e nebun si ca se va ucide. Insa in timp ce pleaca ii spune peste umar: <<facem tratamentul la mine acasa>>. Am fost total surprins de aceasta replica. Nu ma asteptam la o declaratie atat de frumoasa de dragoste si prietenie. Am crezut ca House in momentul acela va pleca pur si simplu, insa cand am citit scriptul am realizat: <<Nu acesta este lucrul pe care House l-ar face cu adevarat>>. Logic, insa surprinzator", a povestit Laurie.

House ramane un personaj unic pentru a carui creatie si evolutie Laurie ii acorda un merit total lui David Shore. Un doctor dependent de medicamente, sadic din punct de vedere psihologic, care e in stare de orice pentru a dovedi ca are dreptate si care totusi este iubit de milioane de telespectatori din toata lumea. Cum este posibil asa ceva chiar daca fanii se lasa sedusi de ochii albastri ai lui Laurie si sarcasmul lui House?



"Cred ca oamenii accepta din instinct un om inteligent care stie ce face. Il vad pe House ca pe un personaj foarte moral, desi fara indoiala exista oameni care m-ar contrazice. House nu judeca. In spatele criticilor lui, cred ca sunt cateva momente in serial in care House condamna cu adevarat pe cineva. House intelege minciuna, dar si de ce oamenii mint iar de aici vine si iertarea, lucru care este foarte atragator la el".


Laurie marturiseste ca a fost ajutat si de faptul ca David Shore nu l-a facut pe House un politist, asa ca munca lui nu presupune sa judece. "House descopera adevarul si te vindeca, nu afla adevarul si te trimite la puscarie sau te condamna. Are calitatea compasiunii. Salveaza vieti. Cred ca fiecare persoanaj din lumea lui House a realizat ca oricat de dur a fost cu ei, mai dur era cu sine insusi. Traim intr-o lume in care oamenii se tem sa fie vazuti cum sunt in realitate, insa House a vazut asta si a inteles-o" a incheiat Hugh Laurie.


Ce urmeaza pentru Hugh Laurie dupa ce a lasat deoparte bastonul si sarcasmul lui Dr. House. Actorul paseste din nou in lumea lungmetrajului intr-un film regizat de Andrew Adamson, omul din spatele filmelor Shrek si Cronicile din Narnia. Hugh Laurie va lansa in 2012 filmul Mister Pip, adaptarea dupa romanul cu acelasi nume scris de Lloyd Jones.
 

Serialul "House M.D." a fost lansat in America in toamna lui 2004 si, pana in prezent a obtinut 22 premii si peste 30 nominalizari, dintre care cele mai importante sunt cele doua Globuri de Aur castigate de Hugh Laurie in 2006 si 2007, dar si cele 5 premii Emmy castigate de serial.


In urma succesului acestui serial, care este inclus in mod constant in randul celor zece productii cu cele mai mari audiente in Statele Unite, Hugh Laurie a ajuns sa fie considerat unul dintre cei mai sexy barbati din lumea showbiz-ului, insa cei 8 ani de serial si-au pus amprenta asupra sa.  Actorul de 52 de ani a ajuns un adevarat fenomen mondial si a fost numit in 2009 starul de televiziune care atrage cel mai mare numar de telespectatori in fata micilor ecrane.


Serialul "Dr. House" a fost desemnat cel mai popular program difuzat de un post de televiziune, deoarece a reusit sa atraga in fata micilor ecrane 81,8 milioane de telespectatori din 66 de tari, depasind performanta reusita de serialul "CSI: Miami", care s-a bucurat de o audienta de 73,8 milioane de telespectatori, a stabilit guinnessworldrecords.com in 2010. Difuzat in peste 70 de tari, serialul a fost cel mai urmarit program TV in 2008 iar in 2009 a fost numit de The Examiner cel mai urmarit serial TV din lume.


Sursa foto: Getty/ Hepta


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies