marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

9 saptamani si jumatate: pelicula care a facut-o celebra pe Kim Basinger a fost aleasa cel mai sexy film din istoria Hollywood-ului

In urma unui sondaj realizat de tabloidul britanic The Sun, "9 saptamani si jumatate", celebrul film cu Kim Basinger si Mickey Rourke a fost ales cel mai sexy film din istorie facut la Hollywood.

9 saptamani si jumatate: pelicula care a facut-o celebra pe Kim Basinger a fost aleasa cel mai sexy film din istoria Hollywood-ului

La sondaj au participat 35.000 de citiori ai site-ului, iar dintre acestia, peste 11.000 au votat pentru thrillerul erotic din 1986.

Comparat cu Marlon Brando, gratie rolului Rusty James din Rumble Fish, actorul american Mickey Rourke a devenit un veritabil sex simbol la Hollywood in anii 1980, dupa rolul din "9 saptamani si jumatate" (1986). Cateva alegeri neinspirate i-au marcat in sens negativ cariera din actorie. In 1991, starul american a decis sa isi reia cariera de pugilist, pe care o abandonase in anii 1970. A boxat din nou, timp de cinci ani, iesind desfigurat din aceasta perioada mai putin fasta din viata sa.

Kim Basinger n-a avut nici ea o viata prea usoara, cel mai mare film din cariera ei ramanand L.A. Confidential. Kim Basinger a fost una dintre fetele Bond, in "Niciodata sa nu spui niciodata" (1983), unde l-a avut ca partener pe Sean Connery. Cele mai importante roluri din cariera artistei au fost cele din "9 saptamani si jumatate", "Batman" si "L.A. Confidential", pentru care a primit premiile Oscar si Globul de Aur.
 

Cei doi actori s-au reunit dupa 26 de ani, pe platorurile filmului Black November, anul trecut.

Monster's Ball, cu Halle Berry si Billy Bob Thornton este plasat pe locul al doilea, cu 5400 de voturi, fiind urmat de Unfaithful, cu Diane Lane si Olivier Martinez. Tabloidul britanic mai noteaza ca  desi sexul pare sa vanda, Hollywood-ul a luat decizia de a reduce filmele cu scene sexuale pentru ca producatorii nu cred ca sexul mai e asa important. Studiourile vor ca scenaristii si regizorii sa faca filme de familie pentru a avea mai multe sanse la box office.

Cercetatorul Vincent Bruzzese spune: "Indiferent de subiect, scenele de sex apareau in film pentru a pipera trailerul. Dar tot ce fac acum e ca filmul sa aiba restrictii de varsta si sa piarda audienta tanara."


Bruzzese a mai spus ca rolul lui Jennifer Lawrence din Silver Lining Playbook a fost tipic pentru timpurile moderne: actrita a castigat un Oscar interpretand rolul unei femei dependente de sex fara ca in film sa apara vreo scena de sex. In ciuda acestor tendinte, pentru 2014 este planuita varianta cinematografica a cartii 50 Shades of Grey, numita adesea "porno pentru mamici."

 Modifică setările cookies