marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A murit Nichelle Nichols, actrița cunoscută pentru rolul din "Star Trek: The Original Series"

A fost Lt. Ulhura din armata stelară de pe Enterprise, dar acum chiar a plecat la stele, la vârsta de 89 de ani.

A murit Nichelle Nichols, actrița cunoscută pentru rolul din Star Trek: The Original Series

Nichelle Nichols s-a stins din viață sâmbătă noapte, a anunțat familia sa. Cel care a dat trista veste este fiul său, Kyle Johnson, care a confirmat vestea duminică printr-o actualizare postată pe un site dedicat vieții și carierei mamei sale, scriind: "Regret să vă informez că o mare lumină de pe firmament nu mai strălucește pentru noi așa cum a făcut-o timp de atâția ani".


"Noaptea trecută, mama mea, Nichelle Nichols, s-a stins din viață din cauze naturale. Cu toate acestea, lumina ei, la fel ca galaxiile străvechi care se văd acum pentru prima dată, va rămâne pentru ca noi și generațiile viitoare să ne bucurăm, să învățăm și să ne inspirăm din ea. Viața ei a fost o viață bine trăită și, ca atare, un model pentru noi toți", spune Kyle.

 

"Eu și restul familiei noastre am aprecia răbdarea și toleranța dumneavoastră în timp ce deplângem pierderea ei, până când ne vom putea recupera suficient pentru a vorbi mai multe. Slujbele ei vor fi pentru membrii familiei și pentru cei mai apropiați prieteni ai ei și cerem ca intimitatea ei și a noastră să fie respectată." 


Nichols a intrat în istorie ca prima femeie afro-americană care a jucat un rol principal la televiziune. Iar, alături de William Shatner, colegul ei din "Star Trek: The Original Series"... a împărtășit și primul sărut pe ecran între o femeie de culoare și un bărbat alb, la televiziunea americană.

 

Ea a jucat acest rol timp de câțiva ani și a jucat în zeci de episoade din "Star Trek" între anii '66 și '69 și a avut chiar o păpușă realizată după chipul său. Cu toate acestea, cariera ei de actriță a depășit cu mult bariera galactică.



Cu 69 de roluri la activ, Nichelle Nichols a apărut în mai multe emisiuni și filme de succes de-a lungul anilor, inclusiv roluri notabile de voice-over, cum ar fi ... "The Lieutenant", "Peyton Place", "Tarzan", "Truck Turner", "The Supernaturals", "Batman: The Animated Series", "Gargoyles", "Spider-Man: The Animated Series", "Futurama", "Buzz Lightyear of Star Command", "The Simpsons", "Snow Dogs", "Are We There Yet?", "Heroes", "The Young and the Restless" și multe altele.



Spre sfârșitul vieții sale, Nichols s-a aflat într-o bătălie acerbă cu fiul ei pentru tutelă, după ce a fost diagnosticată cu demență.

FOTO: Instagram


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies