marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Acesta este cel mai profitabil film din lume, in 2015: Jurassic World este, oficial, blockbusterul anului

Jurassic World a invins filme ca Fast and Furious 7 sau The Avengers: Age of Ultron si a devenit cel mai profitabil film din 2015, pana acum.

Acesta este cel mai profitabil film din lume, in 2015: Jurassic World este, oficial, blockbusterul anului

Jurassic World, filmul care a revitalizat celebra serie cu dinozauri, a devenit “bijutiera” box-office-ului mondial, in 2015. Filmul a strans incasari mondiale de 1.5 miliarde de dolari (suma exacta 1.513.528.810 dolari), putin peste Fast and Furious 7, care are la acest moment incasari de 1, 511 miliare de dolari (suma exacta 1.511.726.205 dolari).


Al treilea cel mai profitabil film din 2015 este The Avengers: Age og Ultron, cu incasari globale 1,3 miliarde de dolari.     Jurrasic World a avut o traiectorie spectaculoasa in box-office, ce mai rapida ascensiune de la The Avengers, in 2012. Faptul ca inca ruleaza in cinematografele din intrega lume i-ar putea ridica si mai multe incasarile, devenind astfel al treile cel mai profitabil film din toate timpurile. Insa, pentru acest loc se va lupta si cu Fast and Furious 7, diferente dintre ele fiind de doar cateva milioane de dolari.

 

 


Cea mai mare parte a incasarilor lui Jurassic World a venit din America de Nord, de unde a obtinut 66% din profitul global, urmat de China, Marea Britanie si Irlanda. Multi analisti au fost surprinsi de succesul rasunator pe care l-a inregistrat in box-office si nimeni nu se astepta ca acesta sa fie cel mai profitabil film al anului, tinand cont si de rivalii grei pe care i-a avut si ii va avea.


Cu toate astea, speciliastii sunt de parere ca adevaratul film al anului, care va rupe toate recordurile este Star Wars: The Force Awakens, care se va lansa in decembrie 2015.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies