marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actorul care la 6 ani facea legea in box office-ul mondial. Ce s-a intamplat cu pustiul minune la 20 ani de la aceasta scena

"Nu-l suport pe pustiul ala. E un pericol public!"  In 2013, se implineste 20 de ani de la lansarea uneia dintre cele mai iubite comedii, Dennis, pericol public, care l-a pus pe scena starurilor pe Mason Gamble. Actorul avea doar 6 ani cand a devenit unul dintre cei mai iubiti copii din lume.

Actorul care la 6 ani facea legea in box office-ul mondial. Ce s-a intamplat cu pustiul minune la 20 ani de la aceasta scena

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Daca va vine sa credeti, au trecut 20 ani de la lansarea filmului pentru care Mason Gamble, pustiul blondut si pistruiat care a cucerit inimile tuturor a fost ales din 20.000 de copii intr-o preselectie nationala in America organizata de producatorul John Hughes si studiourile Warner Bros.


Comedia cu minunatul Walter Matthau, genial in rolul vecinului morocanos George Wilson a fost un hit in acel an cu incasari in cinematografe de aproape 117 milioane de dolari. A fost pe locul 19 din cele 22 de filme care treceau in acel an de pragul de 100 de milioane de dolari incasari globale. Ce s-a intamplat insa cu Mason Gamble?

Filmul, care nu a reusit  sa-i impresioneze pe critici, a fost extrem de indragit si nu doar de copii,  insa Mason s-a ales cu o nominalizare la Zmeura de Aur pentru Worst New Star. Cam drastic.  In timp ce filma a intrat atat de bine in pielea personajului incat si-a pierdut doi dinti. A aparut in prima reclama la 4 ani si jumatate.

 


Nascut intr-o familie de actori, Mason Gamble a inceput sa joace in filme de la varsta de sase ani cand regizorul Harold Ramos l-a distribuit in Groundhog Day (1993) iar cateva luni mai tarziu pustiul  din Chicago ajungea in comedia hit Dennis the Menace.

Plecand de la popularul serial de televiziune transmis in America anilor `50 si de la cartea aparuta inaintea acestuia, filmul “Dennis, pericol public” este o excelenta comedie de familie despre un pusti pus pe sotii care isi tortureaza fara sa vrea vecinii si scapa cartierul de un hot. Comedia e capabila sa binedispuna chiar si pe cel mai suparat si morocanos dintre telespectatori.

Ca multi alti actori deveniti cunoscuti cu filme pentru copii si Mason Gamble pare sa fi suferit de sindromul "one hit star": a facut un film de succes dupa care s-a auzit tot mai putin de el.  A mai aparut in 3 filme slabe in 1996 iar un an mai tarziu lucra cu Uma Thurman si Ethan Hawke in Gattaca intr-un rol mic. Drama comedie Rushmore din 1998 in care a avut un rol secundar a fost foarte apreciata. A mai putut fi vazut episodic in seriale ca  E.R si CSI Miami. Recent actorul a avut o scurta aparitie in drama Golf in the Kingdom ( 2010).

Creatorul lui Denis este  autorul si ilustratorul Hank Ketcham: acesta a creat benzile desenate in 1951 inspirat chiar de propriul copil - Dennis Ketcham. Pus la pranz sa doarma acesta a reusit sa intoarca pe dos o intreaga camera. Disperata, nevasta acestuia i-a reprosat: "Fiul tau este un pericol public". Denumirea i-a placut atat de mult lui Ketcham incat a pastrat-o iar benzile sale desenate au avut un suces imens si au inspirat seriale TV, desene animate si filme pentru marele ecran.


Sursa foto: Getty


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies