marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actorul care ti-a marcat copilaria. Cum arata la 20 de ani de la scena care a facut sa planga toti copiii din America

Cati dintre voi nu ati plans cel putin o data urmarindu-l pe Jesse, pustiul de 12 ani abandonat de mama care e in stare de orice ca sa-si salveze prietenul  Willy  - o balena ucigasa?

Actorul care ti-a marcat copilaria. Cum arata la 20 de ani de la scena care a facut sa planga toti copiii din America

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!
 

 

In urma cu 20  ani se lansa primul film din seria de 3 pelicule Free Willy. Balena de 3 tone si jumatate care a captivat atentia lumii intregi a fermecat o generatie iar aventurile lui Jesse - tanarul interpretat de Jason James Richter au facut sa cada multe lacrimi avandu-l pe fundal pe Michael Jackson si celebra -"Will You Be There".
 

 

Filmul a devenit un clasic printre peliculele de familie si a pornit de la aventurile celei mai celebre balene ucigase aflate in captivitate - Keiko. Aceasta a fost gasita intr-un parc de distractii din Mexico City; avea 17 ani, si era foarte indragita pentru blandetea si afectiunea sa pentru copii.  Se spune ca este cel mai greu sa lucrezi  cu copii si animale, insa Free Willy a reusit sa aduca pe marile ecrane o poveste excelenta care a influentat mii de oameni. Sunetele scoase de balena Willy atunci cand era trista i-a facut sa planga pe toti copiii din America.

In 1993, un pusti de 12 ani, blond, nascut in Oregon si crescut in Hawaii, fara experienta pe marele ecran a fost ales din 4000 de copii pentru a interpreta rolul lui Jesse, tanarul care se ataseaza de balena si care incearca sa o duca inapoi in ocean dupa ce descopera planurile crude ale patronilor de la acvariul ce-l tineau captiv de Willy.


 

Jason James Richter are acum 34 de ani iar rolul din Free Willy parca a fost unul blestemat pentru el. Cu exceptia catorva roluri episodice prin seriale nu a mai facut nimic cinematografic de la cele 3 filme care au facut  incasari de aproape 200 de milioane de dolari.

Donatii de 20 de milioane de dolari s-au strans in 1993 pentru "Fundatia Salvati Balenele" dupa ce mii de oameni au sunat, impresionati de poveste, la numarul ce apare pe ecran la finalul peliculei care ii mai are in distributie pe Michael Madsen, Lori Petty, Michael Ironside, Richard Riehle. Succesul mondial al filmului a declansat o adevarata campanie - iar cei de la Warner Bros au fost bombardati cu scrisori de la copii din toata lumea pentru ca balena sa fie eliberata.

Keiko a murit in 2003 de pneumonie, intr-un golf in apropierea Norvegiei. Ca o ironie a sortii, cu un an in urma ( in 2002) fusese pusa in libertate dupa 22 de ani de captivitate. Keiko a fost monitorizat in libertate de o echipa de biologi marini care au sperat ca un grup de balene din aceeasi specie il vor adopta. Keiko nu stia sa vaneze insa si depindea in continuare de oameni pentru a putea fi hranit si ingrijit. Dupa cateva luni in care nu a putut fi gasita, balena a fost descoperita flamanda, epuizata si subnutrita. Povestea ei a facut inconjurul lumii in urma cu 8 ani cand o parte dintre oamenii de stiinta au declarat ca aceasta nu trebuia eliberata.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies