marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actorul Ed Lauter, cunoscut pentru rolurile din Leaving Las Vegas si The Artist, a murit

Actorul Ed Lauter, interpretul unor personaje complexe si taciturne, a carui filmografie bogata include roluri in numeroase seriale TV precum "Millennium", "E.R", "Farmece" si lungmetraje precum "Leaving Las Vegas", "Trouble With The Curve" si "The Artist", a murit la varsta de 74 de ani.

Actorul Ed Lauter, cunoscut pentru rolurile din Leaving Las Vegas si The Artist, a murit

Actorul american a murit miercuri, in resedinta sa din cartierul West Hollywood din Los Angeles, din cauza unui mezoteliom (tumoare care se dezvolta pe tesutul care tapeteaza suprafata interna a unor membrane seroase, n.r.), informeaza variety.com.


Ed Lauter, care a interpretat multe roluri de antrenori de sport, militari si serifi, a jucat recent rolul majordomului personajului interpretat de Berenice Bejo in filmul "The Artist" si pe cel al colegului lui Clint Eastwood in filmul "Trouble Withe The Curve".
Ultimul rol al sau a fost cel din filmul "The Town That Dreaded Sundown", care va fi lansat pe marile ecrane in 2014.


In televiziune, Ed Lauter a aparut in mai multe episoade din serialul "E.R." si a fost unul dintre actorii principali din miniseria din 1991 "Golden Years" realizata pe baza unui scenariu scris de Stephen King.
In anii '70, Lauter a aparut in filme precum "Bad Company", "The Last American Hero", "The Longest Yard", "King Kong" si "Family Plot" - ultimul film regizat de Alfred Hitchcock.


Ed Lauter, care si-a inceput cariera in showbiz in calitate de actor de stand up comedy si a devenit cunoscut gratie felului in care imita o serie de celebritati, a debutat in televiziune in anii '70, cu roluri secundare in seriale precum "Mannix", "Cannon" si "Ironside". In urmatoarele decenii, actorul american a avut numeroase aparitii in calitate de invitat special in lungmetraje precum "The Waltons", "Star Trek: The Next Generation" si "The X-Files".


Ed Lauter a fost casatorit de patru ori si are patru copii.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies