marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Legendarul actor Ernest Borgnine a murit la varsta de 95 de ani, dupa o cariera de 60 de ani si peste 40 de filme celebre

Actorul american Ernest Borgnine, recompensat cu premiul Oscar in 1955 pentru rolul unui macelar timid si indragostit din filmul "Marty", a murit duminica, la varsta de 95 de ani, a anuntat agentul sau.

Legendarul actor Ernest Borgnine a murit la varsta de 95 de ani, dupa o cariera de 60 de ani si peste 40 de filme celebre

Potrivit presei americane, Ernest Borgnine a murit duminica la spitalul Cedar-Sinai Medical Center din Los Angeles.


Nascut pe 24 ianuarie 1917 in orasul Hamden din statul Connecticut intr-o familie de imigranti italieni, Ernest Borgnine a primit Oscarul pentru cel mai bun actor in 1955 pentru rolul sau din "Marty" - pelicula ce a primit si Oscarul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor si cel mai bun scenariu.

 

 

Ernest Borgnine si-a inceput cariera cinematografica in 1953 cu rolul sergentului "Fatso" Judson in filmul "De aici in eternitate/ From Here to Eternity".

A jucat apoi in zeci de filme, dintre care unele au devenit clasice - "Vikingii" (1958), "Duzina de ticalosi" (1967), "Hoarda salbatica" (1969), "The Poseidon Adventure" (1972) - si in numeroase seriale si filme pentru televiziune ("Airwolf", "Spitalul de urgenta", "Justitie militara"). In ultimii ani a aparut in filme cu mare succes de public precum "Gattaca", "Hoover" si "Greu de pensionat".
 

Actorul a fost casatorit de cinci ori si are cinci copii.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies